Φόρμα αναζήτησης

Let’s Grow Together: A Frederick University tree planting initiative

Το Πανεπιστήμιο Frederick φυτεύει 500 νέα δεντρύλλια για το πρασίνισμα του τόπου μας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, αποφάσισε να εντάξει στις δράσεις έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους τη φύτευση 500 νέων δεντρυλλίων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συνδράμει στις προσπάθειες προστασίας και αειφορίας του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, με ονομασία Lets Grow Together: A Frederick University tree planting initiative έχει στόχο την ενεργή εμπλοκή και ευαισθητοποίηση ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας σε εκστρατείες δενδροφύτευσης με σκοπό τη συμβολή του Πανεπιστημίου στο πρασίνισμα του τόπου μας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εκτός από την περιβαλλοντική πτυχή της δράσης, το κάθε δέντρο θα συμβολίζει τη μελλοντική ανάπτυξη και άνθιση του κάθε νεοεισερχόμενου φοιτητή τόσο ατομικά όσο και ομαδικά ως μέλος μιας πιο ελπιδοφόρας γενιάς για τον κόσμο του αύριο.

Τα δέντρα θα φυτευτούν εντός του ακαδημαϊκού έτους σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα υποδείξει το Τμήμα Δασών. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο χαιρετίζει τις διάφορες πρωτοβουλίες πολιτών που σχετίζονται με δενδροφυτεύσεις και δηλώνει την ετοιμότητά του να συμβάλει στην οποιαδήποτε προσπάθεια.

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει και διαχρονικά εφαρμόζει στρατηγική για την περιβαλλοντική εκπαίδευση τόσο στην τυπική όσο και στη μη-τυπική εκπαίδευση που καλύπτει το σύνολο της Κοινωνίας.

Φέτος, γι’ αυτή του τη στρατηγική, βραβεύτηκε και στα πρώτα Cyprus Education Leaders Awards 2019. Η Στρατηγική, ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» αναπτύσσεται με τη μορφή δικτύου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων φοιτητών, επαγγελματιών και πολιτών και υλοποιείται μέσα από καινοτόμα προγράμματα σπουδών, την έρευνα, την καινοτομία, τον εθελοντισμό, τις πολιτικές, τις υποδομές και συνεργασίες.

Όραμά του Πανεπιστημίου Frederick είναι να συνδράμει, μέσα από ολοκληρωμένες και πολυεπίπεδες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, προγράμματα και δράσεις, δημιουργικά και αποτελεσματικά στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι ως εκπαιδευόμενοι, αλλά και ως εκπαιδευτές θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.