Φόρμα αναζήτησης

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην Κύπρο με το «Δείπνο Ηλιθίων»

Εν όψει των παραστάσεων του «Δείπνου Ηλιθίων» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου συνέντευξη τύπου παρουσία του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Σπύρου Παπαδόπουλου, σε αίθουσα που παραχώρησε η Ελληνική Τράπεζα – χορηγός της παράστασης.

Μαζί με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, θα μας παρουσιάσουν την απολαυστική κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Francis Veber, σε μια παραγωγή που τα τελευταία δύο χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Μέρος των εσόδων από την προπώληση των εισιτηρίων θα διατεθεί για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού συνδέσμου «Funraising».

Το «Δείπνο Ηλιθίων» είναι ένα έργο που μέσα από το κωμικό στοιχείο και τις ανατροπές προκαλεί αβίαστο γέλιο, αλλά και σκέψεις γύρω από τα κοινωνικά στερεότυπα και την επίδρασή τους στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Με περίτεχνο τρόπο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος μεταφέρει στο κοινό τα μηνύματα του έργου γύρω από το ζήτημα του κοινωνικού ρατσισμού, διατηρώντας παράλληλα το χιούμορ και τη σπιρτάδα του κειμένου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Στροβόλου κ. Αντρέας Παπαχαραλάμπους, η πρόεδρος του φιλανθρωπικού συνδέσμου «Funraising» κ. Καρίνα Σάββα, εκπρόσωποι των χορηγών καθώς και εκπρόσωποι του διαφημιστικού γραφείου Ad & the City, το οποίο έχει αναλάβει τον προγραμματισμό, την προβολή και την επικοινωνία των παραστάσεων.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που η παράσταση έρχεται στην Κύπρο, αφού πιστεύει ότι το κοινό ενδιαφέρεται για το θέατρο και έχει άποψη, γεγονός που φαίνεται από την έντονη δραστηριότητα στη σκηνή της χώρας.«Το αθηναϊκό κοινό αγκάλιασε με θέρμη το “Δείπνο Ηλιθίων” και αυτό τιμά πολύ τη δουλειά μας. Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία την επαφή με το κοινό της Κύπρου, το οποίο ελπίζουμε να έχει την ίδια ζεστή ανταπόκριση», πρόσθεσε.

Η κ. Καρίνα Σάββα ευχαρίστησε την ομάδα επικοινωνίας και τους συντελεστές της παράστασης για την προσφορά τους, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί παράδειγμα έμπρακτης στήριξης του καλλιτεχνικού κόσμου συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία τέτοιου είδους παραγωγών στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, οι οποίες φέρνουν το κυπριακό κοινό σε επαφή με τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και ευνοούν την ποικιλομορφία στη θεατρική σκηνή του τόπου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

20, 21, 22, 23 Μαΐου 2018

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος ΣπανόςΧρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Εισιτήρια προπωλούνται στην Tickethour και στα καταστήματα ACS Courier σε όλη την Κύπρο.

Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα, Mediterranean Hospital of Cyprus, IQ Services

Χορηγοί Φιλοξενίας: SEMELI HOTEL, Café La Mode