Κύπρος – Ευρωπαϊκή Ένωση / Διδάγματα – Εμπειρίες – Προοπτικές

Τιμή στον Γιάννο Κρανιδιώτη, αρχιτέκτονα της ένταξης

με την απονομή του Βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας

στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσο Χριστοφίδη

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων ένταξης, ο ΟΠΕΚ οργανώνει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ώρα 19.00 – 20.30 στη Δημοσιογραφική Εστία ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Χρίστο Στυλιανίδη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, πρώην Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ταυτόχρονα τιμά την μνήμη του αρχιτέκτονα της ένταξης, Γιάννου Κρανιδιώτη, απονέμοντας το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη.

Η εκδήλωση θα εστιάσει στις εμπειρίες, τα διδάγματα και την προοπτική που έχει η Κύπρος να γίνει πραγματικά δραστήριο κράτος μέλος, με ενεργό την κοινωνία, τις παραγωγικές δυνάμεις και τη νέα γενιά της.

Θα επικεντρωθεί επίσης στην ύστατη προσπάθεια για ανακοπή της διχοτομικής πορείας και ουσιαστική αξιοποίηση της ένταξης, στην υπηρεσία της επίλυσης και του λαού της.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα μεταδίδεται και ζωντανά Live Streaming μέσω FACEBOOK @OPEKCyprus @PolitisNewspaper. Θα διεξαχθεί διάλογος με τη συμμετοχή του ακροατηρίου που θα συντονίζει η Δρ Θεανώ Καλαβανά.

Το σκεπτικό της βράβευσης εκ μέρους της Επιτροπής του Βραβείου θα αναγνώσει ο Κυριάκος Πιερίδης, δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ του ΟΠΕΚ. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του βραβευθέντος καθηγητή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Εμείς – Μαζί» που υλοποιεί ο ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή και τις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Π.Α. ΟΠΕΚ opekcy@gmail.com | 96387498

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «Εμείς – Μαζί»

Περισσότερα για το Βραβείο Γιάννος Κρανιδιώτης και τις προηγούμενες βραβεύσεις

Ποδοσφαιρικά σωματεία/εταιρείες χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος αλλά δεν πληρώνουν ούτε και ένα ευρώ