Η ΕΕ είναι ασπίδα προστασίας για όλη την Κύπρο

Δημοσιεύθηκε 27.5.2024
Η ΕΕ είναι ασπίδα προστασίας για όλη την Κύπρο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ - Ομιλία στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ για τα 20 χρόνια ένταξης

Η Κύπρος μπορεί να αντλήσει σημαντικά από την εμπειρία της περιόδου «Ελσίνκι» (1995 – 2003) για να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και να προχωρήσει στην επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ στη Λευκωσία, ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας.

4860344745443638 20240520 Stylianides Photo

Ο Χ. Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ώρα 19.00 – 20.30 στη Δημοσιογραφική Εστία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων ένταξης.

Στην ομιλία του, επικεντρώθηκε στα οφέλη της ένταξης για την οικονομία, την κοινωνία και τη νέα γενιά, καθώς και στα διδάγματα και την προοπτική που έχει η Κύπρος στον ευρωπαϊκό χώρο.

4860344845187695 WhatsApp Image 2024-05-20 at 8.15.41 PM (1)

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Χρήστος Στυλιανίδης επεσήμανε τα εξής:

«Το Κυπριακό ήταν πάντα μια σύγκρουση γεωγραφίας -ιστορίας. Η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν Έλληνες, αλλά γεωγραφικά ανήκουμε στην Ανατολική Μεσόγειο με τη γνωστή γεωπολιτική επιρροή της Τουρκίας. Η ευρωπαϊκή ασπίδα εξουδετερώνει αυτή τη σύγκρουση γεωγραφίας-ιστορίας και εξασφαλίζει δημοκρατικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων.

4860345010033490 WhatsApp Image 2024-05-20 at 8.15.42 PM

Κάθε μέρα που περνά, λοιπόν, χωρίς λύση του κυπριακού δεν οδηγεί απλώς στη διχοτόμηση, αλλά στο ενδεχόμενο μακροπρόθεσμα ο ελληνισμός της Κύπρου να ζήσει πολύ σκληρές περιπέτειες. Είναι επικίνδυνη αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι το σημερινό νόθο στάτους κβο εξασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια των Κυπρίων.

4860344933469702 WhatsApp Image 2024-05-20 at 8.15.41 PM

Συνεχίζω να πιστεύω ότι η ασπίδα που θα προστατεύσει τον Κυπριακό Ελληνισμό στη Κύπρο είναι μια λύση όπου, ανεξαρτήτως δομής του κράτους, η Κύπρος θα είναι ενωμένη μέσα στην ενωμένη Ευρώπη».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Εμείς – Μαζί» που υλοποιεί ο ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή και τις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

4860345144797006 WhatsApp Image 2024-05-20 at 8.15.43 PM (3)

Πλήρης ομιλία στον σύνδεσμο εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ

Π.Α. ΟΠΕΚ opekcy@gmail.com | 96387498