Προκήρυξη τριών υποτροφιών εις μνήμη Μιχάλη Φρειδερίκου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 4.8.2022
Προκήρυξη τριών υποτροφιών εις μνήμη Μιχάλη Φρειδερίκου

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology προκηρύσσουν τις υποτροφίες εις μνήμη του Ιδρυτή τους, Μιχάλη Φρειδερίκου (1937-2020). Πρόκειται για τρεις (3) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων με δυνατότητα ανανέωσής τους για όλη τη διάρκεια φοίτησης.

Οι υποτροφίες εις μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου, που πρόσφερε ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους και νέες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, προκηρύχθηκαν για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια και έκτοτε απονέμονται κάθε χρόνο με στόχο να καταστούν θεσμός και να αποτελέσουν συνέχεια του πολύπλευρου κοινωφελούς του έργου.

Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των ενδιαφερομένων. Η προκήρυξη των υποτροφιών, με λεπτομερή ανάλυση των κριτηρίων και προϋποθέσεων, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Frederick, στον σύνδεσμο frederick.ac.cy.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα παραχωρηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:

Πανεπιστήμιο Frederick

• Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για νεοεισερχόμενους/ες προπτυχιακούς/ές φοιτητές/φοιτήτριες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια της φοίτησης.

Frederick Institute of Technology (FIT)

• Μία (1) πλήρης υποτροφία διδάκτρων για νεοεισερχόμενο/η φοιτητή/φοιτήτρια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια της φοίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο αίτησης και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά στο mfscholarships@frederick.ac.cy μέχρι τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εισδοχής μέσω email: mfscholarships@frederick.ac.cy ή στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βικτώρια Αβρααμίδου, Press Officer, Communications and Outreach Service

T. +357 22394394, εσωτ. 41199 | E. v.avraamidou@frederick.ac.cy

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρονται περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2022 κατατάχθηκε στη 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην 194η διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα Times Higher Education Impact Rankings 2022, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στη θέση 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία (Ποιοτική Εκπαίδευση, Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια, Λιγότερες Ανισότητες, Συνεργασία για τους Στόχους). Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκε στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Η υπ. Γεωργίας επιβεβαιώνει ότι από ενέργειες τής Υπηρεσίας Μεταλλείων προκλήθηκε η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Διέταξε διοικητική...

Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Φαρμακαποθήκες/Yπ. Υγείας: «Κάτω από απειλές και εκφοβισμούς εξέδωσα πιστοποιητικό καταλληλότητας» λέει η πρώην επικεφαλής επιθεωρήσεων