Cyprus Diplomat of the Year Awards 2022

Δημοσιεύθηκε 21.7.2022
Cyprus Diplomat of the Year Awards 2022

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚEBE) διοργάνωσε στην Κύπρο τα «Cyprus Diplomat of the Year Awards», με στόχο την επιβράβευση των ξένων Διπλωματικών Αποστολών που είναι διαπιστευμένες στην Κύπρο, για το βαρυσήμαντο έργο που επιτελούν. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία K. Treppides & Co, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Tech Island και το Chateau La Coste en Provence.

Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, βραβεύτηκε ο Διπλωμάτης της Χρονιάς. Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των Αρχηγών των Διπλωματικών Αποστολών με έδρα την Κύπρο, διπλωμάτης της χρονιάς για το 2022 αναδείχθηκε ο Πρέσβης του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Waleed Al Kandari, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την επιμέλεια, τη συνέπεια και το υποστηρικτικό του ήθος και είναι ισχυρός σύμμαχος τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και του ΚΕΒΕ.

Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου.

4276523174486353 20220721 keve01
H.E. Mr Mohamad Sharari El-Bakhit El Fayez- Πρέσβης Ιορδανίας στη Κύπρο, Αννίτα Δημητρίου- Πρόεδρος Βουλής, H.E. Mr Waleed Ahmad Al-Kandari- Νικητής (Πρεσβης του Κουβέιτ στη Κύπρο), Christodoulos Angastiniotis- Πρόεδρος ΚΕΒΕ, Κορνήλιος Σ. Κορνηλίου- Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κύπριος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γιάννης (John) Χριστοδούλου, ο οποίος μίλησε για το πώς εργάστηκε με τιμιότητα και αρχές ώστε να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, παρακινώντας ταυτόχρονα τους Πρέσβεις να δραστηριοποιηθούν εντονότερα, με στόχο τη λύση του Κυπριακού.

4276523194024963 20220721 keve02
Γιάννης (John) Χριστοδούλου, Αννίτα Δημητρίου-Πρόεδρος Βουλής

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, αρχηγοί των Διπλωματικών Αποστολών στην Κύπρο, Προέδροι των Διακρατικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, ένα ευρύ φάσμα πολιτικών προσώπων, επιχειρηματίες από την Κύπρο, άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και μέλη του ΚΕΒΕ.

Ο θεσμός, ο οποίος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης του KEBE για προώθηση της οικονομικής διπλωματίας, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των ξένων διπλωματών.

Υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα για Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Οι ευρωτουρκικές σχέσεις περνούν μέσα από το Κυπριακό

Μισέλ: Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για να στείλει σαφές μήνυμα

Στα μουλωχτά και με ερωτηματικά η θαλάσσια επιχείρηση ανοιχτά του Λιβάνου

Στα μουλωχτά και με ερωτηματικά η θαλάσσια επιχείρηση ανοιχτά του Λιβάνου