Η ιταλική κουζίνα είναι δημοφιλής, κλασική μα πάνω από όλα αγαπημένη. Έτσι, το μάθημα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 01.06 δεν θα μπορούσε να μην ήταν εμπνευσμένο από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Νάπολη όπου πρωτοεμφανίστηκε η αγαπημένη σε όλους μας, πίτσα...
Η ιταλική κουζίνα είναι δημοφιλής, κλασική μα πάνω από όλα αγαπημένη. Έτσι, το μάθημα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 01.06 δεν θα μπορούσε να μην ήταν εμπνευσμένο από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Νάπολη όπου πρωτοεμφανίστηκε η αγαπημένη σε όλους μας, πίτσα. Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε ένα κλασικό μενού που ενθουσίασε τους φανατικούς της πίτσας και των ζυμαρικών, ενώ οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδικασία μαγειρέματος ιταλικών φαγητών.
Το μάθημα ξεκίνησε με την παρασκευή της βασικής ζύμης πίτσας και με τον σεφ της Ακαδημίας να μοιράζεται τα μυστικά του για το πώς να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας αλεύρι χωριάτικο, αλλά και αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος, αλάτι Ιμαλαΐων
Deluxe, ξηρή μαγιά
Belbake και ελαιόλαδο Αρχαϊκά, οι παρευρισκόμενοι πέτυχαν το τέλειο αποτέλεσμα. Σειρά είχε η σάλτα ντομάτας η οποία έγινε γρήγορα και εύκολα με μια συσκευασία ντομάτας με βασιλικό
Combino, φρυγανιά
Belbake και ελαιόλαδο
Αρχαϊκά.
Και επειδή η πίτσα είναι θέμα υποκειμενικού γούστου, μια γεύση δεν αρκεί. Γι’ αυτό η κάθε ομάδα έφτιαξε από δυο είδη πίτσας. Αρχικά, οι συμμετέχοντες έφτιαξαν τη διάσημη μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας, φρέσκο βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα
Lovillio, δηλαδή τα τρία βασικά υλικά που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Στη συνέχεια, ο σεφ της Ακαδημίας μαζί με τους βοηθούς του έδειξε μια πιο πικάντικη συνταγή, την πίτσα πεπερόνι. Για την εκτέλεσή της, χρειάστηκε τριμμένο τυρί edam
Milbona, τριμμμένη παρμεζάνα
Milbona, πεπερόνι,
Dulano, λίγες νιφάδες καυτερή πιπεριά (μπούκοβο)
Kania και φρέσκια ρίγανη για το τελείωμα.
Από ένα ιταλικό μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζυμαρικά, έτσι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν αλλά και να πειραματιστούν με τα pasta φτιάχνοντας τραγανά τηγανητά ραβιόλια γεμιστά με μοτσαρέλα
Chef Select και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
Combino. Το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία έφτασε στο τέλος του με ένα εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό. Το αφράτο τιραμισού με
μασκαρπόνε, σίγουρα έφτιαξε τη διάθεση όλων αφού και στα ιταλικά σημαίνει «ανεβασέ με». Η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα απλή και χρειάστηκαν μόνο λίγα υλικά, όπως τυρί μασκαρπόνε, άχνη ζάχαρη, βανίλια Belbake, λίγο λικέρ αμαρέτο
Armilar ανακατεμένο με στιγμιαίο καφέ
Bellarom, κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά Milbona και 1 κέικ stracciatella Confiserie Firenze. Η κάθε ομάδα πρώτα έδωσε σχήμα στο γλυκό της και μετά πασπάλισε με τρίμματα σοκολάτας 80% κακάο
J.D Grooss και λίγο άγλυκο κακάο
Belbake. Οι παρευρισκόμενοι αφού απόλαυσαν τις δημιουργίες τους, αποχώρησαν από το μάθημα ενθουσιασμένοι και με μια καινούρια γευστική ανάμνηση.
Τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στη Lidl Food Academy χαρίζουν συνεχώς σε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο, και δημιουργικό πρωινό, γεμάτο νόστιμες και απολαυστικές συνταγές φτιαγμένες ειδικά για αυτούς, από τον σεφ της Ακαδημίας.
Αν είστε και εσείς λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας ακολουθήστε στο Instagram την @lidl_cyprus και σύντομα θα μάθετε περισσότερα για έναν πολύ ταξιδιάρικο διαγωνισμό. #LidlWeeks #LidlJourneys
Επισκεφθείτε μας και στο:www.lidl.com.cywww.facebook.com/lidlcywww.twitter.com/Lidl_Cyprus_https://www.instagram.com/lidl_cyprus/Snapchat: lidlcyprus
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.