Επένδυση σε μισθούς από την LIDL Κύπρου από 1/3/2019

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 21.1.2019
Επένδυση σε μισθούς από την LIDL Κύπρου από 1/3/2019

Η Lidl Κύπρου διανύει πλέον 9 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή αγορά, έχοντας πλέον ξεπεράσει τους 500 εργαζόμενους. Έχει διεθνή παρουσία και απασχολεί συνολικά πάνω από 315.000 εργαζόμενους σε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στην κυπριακή αγορά, προσφέρει ελκυστικές αμοιβές και παροχές, που βελτιώνουν την επαγγελματική καθημερινότητα των ανθρώπων της. Δίνει ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, εντός και εκτός κυπριακών συνόρων, σε όλους τους ανθρώπους της. Καταφέρνει, έτσι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο αναφοράς για την αγορά εργασίας και την απασχόληση στο λιανεμπόριο στην Κύπρο.

Και συνεχίζει εξίσου δυναμικά. Έτσι, από 1 Μαρτίου 2019 και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Lidl Κύπρου θα εφαρμόσει μια νέα μισθολογική πολιτική µε στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των βασικών αρχών της όπως είναι η αξιοκρατία, η εμπιστοσύνη και η δικαιοσύνη αλλά και η ισότητα ευκαιριών για όλους. Η νέα αυτή μισθολογική δομή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απολαβών όλων των εργαζομένων και κατά συνέπεια την αυξημένη επένδυση σε μισθούς με τη συνολική μισθοδοσία να ξεπερνάει τα 12.000.000€ το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις των μισθών θα είναι της τάξεως του:

• 15% στους Υπάλληλους Αποθήκης σε βάθος τριετίας, αυξάνοντας το ωρομίσθιο από από 6,48€ σε 6,81€ για τον πρώτο χρόνο, 7,12€ για τον δεύτερο χρόνο και φτάνει στα 7,45€ τον τρίτο χρόνο.

• 4,63% στους Υπάλληλους Καταστήματος (το ωρομίσθιο αυξάνεται από 7,12€ σε 7,45€ τον τρίτο χρόνο)

• 2% σε όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα, συμπεριλαμβανομένων των Προϊσταμένων Πωλήσεων

Η Lidl Κύπρου, όμως, δε σταματάει εκεί. Με στόχο να ενισχύσει την ελκυστικότητα της ως εργοδότης, εξελίσσει και όλες τις υπόλοιπες παροχές που ήδη προσέφερε στους εργαζομένους της:

• Άδειες: αυξάνει σε 22 ημέρες τις άδειες μετ’ αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν το 2ο έτος εργασίας και σε 25 σε αυτούς που συμπληρώνουν 10 έτη εργασίας.

• Διαλείμματα: καθιερώνει ένα διάλειμμα 10’ στην εργασία 4 ωρών, διατηρεί το διάλειμμα 15’ στην εργασία 6 ωρών και το αυξάνει σε 20’ για πάνω από 8 ώρες εργασίας.

• Επίδομα ψυγείου: καθιερώνει επίδομα 1€ ανά ώρα για τους εργαζόμενους σε ψυγεία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2019, προγραμματίζει νέες προσλήψεις, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην κυπριακή αγορά λιανεμπορίου µε στόχο να παραμείνει ένας εργοδότης επιλογής, σταθερός και υπεύθυνος.

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού έχει ως προτεραιότητα την παρακίνηση, την ικανοποίηση και τη δέσμευση των ανθρώπων της Lidl, έχοντας τους στο επίκεντρο. Γι’ αυτό και υιοθέτησε πέρυσι το «new way of working» στα νέα της γραφεία στη Λάρνακα, με μοντέρνους χώρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Άλλωστε ο ανεξάρτητος οργανισμός, Top Employers, με έδρα το Άμστερνταμ, της χάρισε το 2018 τον τίτλο «Top Employer» τόσο στην Κύπρο όσο και, συνολικά, στην Ευρώπη. Κατατάσσεται έτσι, και επίσημα, στους δυναμικότερους εργοδότες της χώρας.

Η Lidl Κύπρου έχει στόχο να παραμείνει εργοδότης επιλογής, τόσο για το νέο ταλέντο όσο και για το σύνολο των εργαζομένων της. Διατηρεί σταθερά ένα θετικό, σύγχρονο και ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, παραμένοντας µία αναγνωρισμένα υπεύθυνα εταιρεία στην Κύπρο.

«Δεν εκβιαζόμαστε» λέει ο Πρόεδρος για τερματικό - Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με Πρέσβη Κίνας

Σε μη τήρηση των συμφωνηθέντων για Βασιλικό αναφέρεται η κατασκευάστρια κοινοπραξία

Η Αστυνομία περιμένει ενημέρωση από Ρωσία για «απειλητικό» email στα σχολεία

Η Αστυνομία περιμένει ενημέρωση από Ρωσία για «απειλητικό» email στα σχολεία