Lidl: Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία λιανικής τροφίμων στην Κύπρο που έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια...


  • Η Lidl Κύπρου αποτελεί την πρώτη εταιρία του κλάδου που από 01/01/2019 αποσύρει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης 4 σεντ από τα καταστήματά της.



  • Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2025.



  • Εξασφαλίζουμε 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.


Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία λιανικής τροφίμων  στην Κύπρο που έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια χρέωσης της πλαστικής σακούλας με απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του οικοσυστήματός μας. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Στη Lidl επενδύουμε στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τις δυνατότητες ανακύκλωσης.


Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, πρωτοπορώντας στην αγορά και κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα της εταιρείας μας προχωρώντας σε ενέργειες προστασίας του οικοσυστήματός μας οικειωθελώς, χωρίς καμία νομοθεσία να τις επιβάλει.


Ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Κύπρου κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τους σαφείς, φιλόδοξους στόχους που πρώτοι εμείς και αποκλειστικά με δική μας πρωτοβουλία εφαρμόζουμε για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Εξετάσαμε τις πλαστικές συσκευασίες στο πλαίσιο των ευρύτερων δεσμεύσεών μας για βιωσιμότητα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κυκλική μας προσέγγιση θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη λύση».


Σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας, προχωράμε όπου και όταν είναι εφικτό σε εναλλακτικές επιλογές συσκευασίας, χωρίς τη χρήση πλαστικού. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε μεγάλο αριθμό μη συσκευασμένων οπωροκηπευτικών και βελτιστοποιούμε τις συσκευασίας σε άλλες κατηγορίες.


Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017 - 2018 αφαιρέσαμε πλαστικές υποσυσκευασίες από την κατηγορία των χαρτιών υγείας εξοικονομώντας έτσι 10 τόνους πλαστικού υλικού. Επιπλέον όσον αφορά στις ειδικές μεμβράνες, που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των προϊόντων πάνω στις παλέτες, μειώθηκε το πάχος τους με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 14 % η κατανάλωση πλαστικού υλικού.


Στη Lidl Κύπρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση αυτών των πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατόπισή μας προς ένα πραγματικά κυκλικό σύστημα μακροπρόθεσμα.


 


Επισκεφθείτε μας και στο:


www.lidl.com.cy


www.facebook.com/lidlcy/


www.youtube.com/user/lidlcyprus


www.twitter.com/Lidl_Cyprus_


www.instagram.com/lidl_cyprus/


https://www.linkedin.com/company/lidl-cyprus


Snapchat: lidlcyprus

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play