Νέα παραγγελία 16 δισ. δολαρίων από την Emirates για τα Α380

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 25.1.2018
Νέα παραγγελία 16 δισ. δολαρίων από την Emirates για τα Α380

Το Μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει παραγγελίες 20 αεροσκαφών και άλλων 16 με option αγοράς

Μετά και από αυτή τη συμφωνία, η Emirates θα έχει στον στόλο της 178 Airbus A380 κάτι που υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της αεροπορικής εταιρείας στο συγκεκριμένο project

H Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε την παραγγελία ακόμη 36 αεροσκαφών τύπου Airbus A380, μια συμφωνία που αναμένεται να κοστίσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 αεροσκαφών και άλλων 16 με option αγοράς. Ο στόλος των A380 της Emirates χρησιμοποιεί τουρμπίνες κατασκευασμένες από τις Engine Alliance και Rolls-Royce, με την Emirates να βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης της τελικής παραγγελίας.

Τα νέα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Emirates από το 2020 και έπειτα και ο συνολικός στόλος της εταιρείας θα ανέρχεται στα 178 αεροσκάφη τύπου Α380, με την Emirates να έχει ήδη 101 τέτοια στο δυναμικό της. Η συνολική αξία της συμφωνίας ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόγραμμα Α380.

«Η Emirates αντιπροσωπεύει πραγματικά το πνεύμα ανάπτυξης και καινοτομίας που επικρατεί στο Ντουμπάι. Παράλληλα, επισημαίνει την αυξανόμενη σημασία και τον εξέχοντα ρόλο που αποκτά η περιοχή στη διασύνδεση του πλανήτη, όσον αφορά τη ροή ανθρώπων, κεφαλαίων και πληροφοριών. Η συμφωνία αυτή αντανακλά την εμπιστοσύνη της Emirates στον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον και τη δέσμευσή της να προωθηθεί το όραμα του Ντουμπάι για ανάπτυξή του ως παγκοσμίου επιπέδου προορισμός και κόμβος αερομεταφορών», τόνισε η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.

Η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλους της Emirates, υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ντουμπάι, ενώ μαζί του βρέθηκε και ο John Leahy, COOC της Airbus.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι το project Α380 είναι επιτυχημένο για την Emirates. Στους πελάτες μας αρέσουν ιδιαίτερα αυτά τα αεροσκάφη και έχουμε καταφέρει να τα χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους και για ποικίλους σκοπούς μέσα στο δίκτυό μας, παρέχοντας έτσι πολλές επιλογές στους επιβάτες μας», τόνισε ο Σεΐχης Sheikh Ahmed και προσέθεσε: «Μερικά από τα νέα Α380 που παραγγείλαμε θα λειτουργήσουν ως αναπληρωματικά του υπάρχοντος στόλου. Αυτή η συμφωνία παρέχει σταθερότητα στη γραμμή παραγωγής των Α380. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Airbus για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα αεροσκάφη και να εμπλουτίσουμε ακόμη πιο πολύ τα προϊόντα που παρέχονται κατά τη διάρκεια της πτήσης, ούτως ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η ομορφιά αυτών των αεροσκαφών έγκειται στο ότι η τεχνολογία και ο τρόπος κατασκευής τους μας δίνουν αρκετό χώρο ώστε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό στο εσωτερικό των αεροσκαφών».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Emirates, τον Σεΐχη Sheikh Ahmed, τον Tim Clarck και τον Adel Al-Redha για τη συνεχή υποστήριξή τους στο project Α380», τόνισε ο John Leahy και προσέθεσε: «Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και επιτυχημένη πορεία της Emirates από το 2008 και μετά και είμαστε ικανοποιημένοι που θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτή η νέα παραγγελία σηματοδοτεί τη δέσμευση της Airbus να συνεχίσει την παραγωγή των A380 για τουλάχιστον ακόμη 10 χρόνια. Προσωπικά, είναι πεπεισμένος ότι κι άλλες παραγγελίες θα έρθουν μετά το παράδειγμα της Emirates».

Η συνεργασία της Emirates με την Airbus διαρκεί εδώ και δεκαετίες. Η Emirates είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τον στόλο των Α380, έχοντας σήμερα σε λειτουργία 101 τέτοια αεροσκάφη.

Κομισιόν: Ισορροπίες «τρόμου» για την επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν - Νέα δεδομένα λόγω δικαστηριακής απόφασης

Μείναμε με τα αρχικά των ονομάτων των συμβούλων - Η ευθύνη είναι στο Προεδρικό, λέει η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων

Πειθαρχικό και δύο έρευνες για Ρίκκο Μαππουρίδη - Υπόθεση παράνομης παροχή υπηρεσιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ