LIDL FOOD ACADEMY: Μεξικάνικη κουζίνα!

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Με μεξικάνικες γεύσεις και διάθεση σαφώς "καλοκαιρινή" αν και πρώτο Σάββατο Φθινοπώρου, η Lidl Food Academy υποδέχτηκε στον ευχάριστο και πολύ καλά...

Με μεξικάνικες γεύσεις και διάθεση σαφώς "καλοκαιρινή" αν και πρώτο Σάββατο Φθινοπώρου, η Lidl Food Academy υποδέχτηκε στον ευχάριστο και πολύ καλά οργανωμένο χώρο της, τους τυχερούς πελάτες των καταστημάτων Lidl που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο μάθημα γευσιγνωσίας της 2ης Σεπτεμβρίου.


Το μενού περιλάμβανε:


Μπουρίτο (Burrito) με κοτόπουλο Του Χασάπη, μαριναρισμένο με φρέσκο λάιμ, ρίγανη Mikado και αλάτι Ιμαλαΐων Deluxe.


Μεξικάνικο ρύζι, με ρύζι μπασμάτι Golden Sun πλυμένο και στραγγισμένο, ψιλοκομμένο σκορδάκι και κρεμμύδι καραμελωμένο σε βούτυρο Milbona.


“Frijoles refritos”, χυλό φασολιών δουλεμένο σε ελαιόλαδο με ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά Deluxe, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και πιπέρι καγιέν Kania.


Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”, με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, φρέσκο κόλιανδρο, λάιμ και κύμινο Kania.


Γουακαμόλε, από ώριμο αβοκάντο και σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo”.


Ξινή κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι ΓΑΛΠΟ, και λάιμ.


Μεξικάνικη πουτίγκα ψωμιού "CAPIROTADA" με μαύρη ζάχαρη Belbake, κανέλα σκόνη, Kania, φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους Lovillio, σταφίδες και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Alesto, συνοδευμένη απολαυστικά από παγωτό βανίλια Gelatelli.


Και φυσικά, Μαργαρίτα Φράουλας, με Cointreau, τεκίλα και λάιμ!



Όλα, με υλικά που εύκολα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων Lidl και που με την αποτελεσματική καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και των βοηθών του, αποτέλεσαν τη φόρμουλα επιτυχίας για τα εξαιρετικά πιάτα που ετοιμάστηκαν από τους ‘μαθητευόμενους γευσιγνώστες’ της Ακαδημίας αυτού του Σαββάτου.


Και μία γευστική αποκάλυψη από τον Chef! Για την παρασκευή του τέλειου μπουρίτο, σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνουμε την τορτίγια για να γίνει πιο μαλακή, την αλείφουμε με λίγο χυλό frijoles refritos, απλώνουμε στο κέντρο της προς τα κάτω, σαν μια πλατιά γραμμή, το ρύζι  και προσθέτουμε γουκακαμόλε, κοτόπουλο, σάλτσα Pico de gallo, ξινή κρέμα και μαρουλάκι ψιλοκομμένο. Διπλώνουμε τις άκρες της τορτίγιας κλείνοντας μέσα το περιεχόμενο και τη ρολάρουμε προσεκτικά, σφίγγοντας ελαφρώς το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σφικτό ρολό. Το αποτέλεσμα, καταπληκτικό!


Και όπως πάντα, τα υλικά που απαιτούνται θα τα βρείτε στα καταστήματα Lidl και όλες τις συνταγές στην ιστοσελίδα μας: https://www.lidlfoodacademy.com.cy


Επισκεφτείτε επίσης το Facebook της Lidl Food Academy και δείτε στιγμιότυπα και φωτογραφίες από όλα τα μαθήματα. Δείτε και προετοιμαστείτε για τη δική σας συμμετοχή.

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.