POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Customised solutions: Προτείνουμε λύσεις για την ανάκαμψη του ξενοδοχειακού τομέαΔιανύουμε, ίσως, την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας από πλευράς αβεβαιότητας, καθώς οι εξελίξεις στην επιδημιολογική εικόνα  των κυπριακών επαρχιών είναι ραγδαίες και τα κυβερνητικά μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης του κορονοϊού, παραμένουν ευμετάβλητα. Για τους πιο πάνω λόγους, ο επιχειρησιακός προγραμματισμός για τον Κυπριακό Ξενοδοχειακό Τομέα, παραμένει εξαιρετικά δύσκολος, καθώς όμως και ζωτικής σημασίας.

Μία θετική εξέλιξη που μετριάζει την αβεβαιότητα, τόσο στο βραχυπρόθεσμο όσο και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, είναι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του τομέα, τα οποία θα ισχύουν μέχρι τον Απρίλη του επόμενου χρόνου, παρέχοντας έτσι ένα χρονικό πλαίσιο βεβαιότητας ως προς τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.  Η ελαστικότητα των πιο πάνω μέτρων, είναι επίσης θετική, αφού τα Κυπριακά Ξενοδοχεία θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των δύο κατηγοριών του προγράμματος στήριξης με αρκετή ευελιξία.

Ταυτοχρόνως, θετικά είναι και τα μηνύματα για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου, με τους πρώτους εμβολιασμούς να ξεκινούν στις αρχές του νέου έτους, γεγονός που αν οριστικοποιηθεί, προμηνύει μια πολύ πιο προσοδοφόρα και ασφαλή θερινή περίοδο για τους Κύπριους Ξενοδόχους, και την πολυπόθητη αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα.

Ανεξαρτήτως της επιλογής των ξενοδοχειακών μονάδων, για αναστολή ή μη, των υπηρεσιών τους κατά τη χειμερινή περίοδο, οι πιο πάνω εξελίξεις καταδεικνύουν τη ζωτική σημασία του σωστού επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού από τη Διοίκηση των Κυπριακών Ξενοδοχείων, καθώς και την καίρια αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων έχουν προκύψει από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη σχεδόν την χρονιά.

Τόσο σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων, που κατά την εμπειρία μας, δεν ενδέχεται να είναι καθόλου αμελητέα, όσο και σε θέματα επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού για τη θερινή περίοδο του 2021, οι Κύπριοι Ξενοδόχοι θα επωφεληθούν μόνο από καινοτόμες λύσεις, προσαρμοσμένες τόσο στην πρωτοφανή πραγματικότητα της αγοράς, καθώς και στις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού τους και τις ιδιόμορφες δυνατότητές του. Οι παλιοί μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων, δύσκολα θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα επιβίωσης και υγιούς ανάπτυξης των Ξενοδοχειακών Μονάδων, καθώς επίσης αναποτελεσματικές ενδέχεται να είναι μορφές καθολικής/ τυποποιημένης αντιμετώπισης και στρατηγικού σχεδιασμού (one size fits all approach).

Για τους πιο πάνω λόγους, οι εταιρείες μας, APC Audit Tax Advisory Ltd και CITR Cyprus Ltd, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών στους Κύπριους Ξενοδόχους,  που θα περιέχει τις ζωτικής σημασίας καινοτόμες και προσαρμοσμένες λύσεις που θα χρειαστούν για την σωστή αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας, εξοπλίζοντάς τους έτσι με τα κατάλληλα εργαλεία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση – αναδιάρθρωση των Οργανισμών τους με τελικό στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και την υγιή ανάπτυξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

APC Audit Tax Advisory
info@apccpa.eu
+357 22 445004

CITR Cyprus
office@citr.com.cy
+357 22 027621

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.