Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οφείλει και ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας να ασκήσει την δική του αυτοκριτική
Η προσπάθειά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά από την αρχή το ΔΗΚΟ δήλωσε πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι η Τουρκία θα επιτρέψει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι γιατί επιθυμεί να αλλάξει τη βάση του διαλόγου και να συζητήσει στη βάση των δύο κρατών και της συνομοσπονδίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων στην οικία του Γάλλου Πρέσβη για το θάνατο του Ζακ Σιράκ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οφείλει και ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας να ασκήσει την δική του αυτοκριτική γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως η δική μας πλευρά είναι διατεθειμένη να συζητήσει πάνω σε αυτή τη βάση.
"Ως Δημοκρατικό Κόμμα από τη πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει τη δική μας διαφωνία ότι οι όροι αναφοράς που θα περιλαμβάνουν το πλαίσιο Γκουτέρες είναι λανθασμένοι, το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση επίλυσης του Κυπριακού και εμείς καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σε σχέση με το περιεχόμενο αυτού του πλαισίου, απλά να διαβάσουν την έκθεση του ΓΓ της 28
ης Σεπτεμβρίου 2017 η οποία περιλαμβάνει το πλαίσιο Γκουτέρες, εμείς θεωρούμε ότι όποιος το διαβάσει, συμφωνεί μαζί μας ότι δεν μπορεί εκείνο το έγγραφο να αποτελέσει τη βάση λύσης του Κυπριακού", ανέφερε.
Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για τοποθέτησή του το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η συνεργασία με το ΑΚΕΛ ήταν αποδοτική, για σχόλιο του Προέδρου του ΔΗΣΥ που διερωτήθηκε γιατί το ΔΗΚΟ θεωρούσε καταστροφική την οικονομική πολιτική του Προέδρου Χριστόφια και ότι η συζήτηση για τις προεδρικές είναι άκαιρη.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι ως γενικό σχόλιο συμφωνεί με τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ "ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για τις προεδρικές και εμείς δεν έχουμε μπει σε μια τέτοια συζήτηση με τον οποιονδήποτε και ουδέποτε έχω συζητήσει προσωπικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κάτι τέτοιο".
"Δεν είπα ότι είναι οι διακυβερνήσεις αποτελεσματικές, αλλά οι πολιτικές συνεργασίες και είναι ένα γεγονός , αν πάρουμε ιστορικά τις πολιτικές συνεργασίες στην Κύπρο οι πιο αποτελεσματικές συνεργασίες ήταν μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Αυτό είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός", ανέφερε.
Σε παρατήρηση ότι στην οικονομία διαφώνησε το ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ και οι θέσεις του ήταν πιο κοντά σε αυτές του ΔΗΣΥ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «φυσικά και υπήρχαν και διαφωνίες και αν δεν υπήρχαν διαφωνίες θα ήμασταν τα ίδια κόμματα. Δεν είμαστε τα ίδια κόμματα επειδή έχουμε διαφωνίες, και με την διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ διαφωνήσαμε και αποσυρθήκαμε και διαχωρίσαμε τη θέση μας από την κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη το 2014, επομένως οι διαφωνίες όταν είναι ουσιαστικές ναι οδηγούν και σε τερματισμό συνεργασιών. Εγώ αυτό που έχω πει κατ ‘ επανάληψη είναι ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα δεν αποκλείουμε τη συνεργασία με κανέναν".
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.