Ο δείκτης περιλαμβάνει ενημερώσεις για 13 χώρες που προσφέρουν οικονομική υπηκοότητα, κατά σειρά απόδοσης έναντι επτά πυλώνων που θεωρούνται πιο σημαντικοί για τους επενδυτές που αναζητούν δεύτερη υπηκοότητα.
Στην πρώτη θέση μεταξύ τεσσάρων χωρών της ΕΕ και στην έβδομη στον κόσμο βρίσκεται το κυπριακό διαβατήριο από το σύνολο χωρών που προσφέρουν προγράμματα υπηκοότητας, σύμφωνα με το CBI Index για το 2019 που δημοσιεύτηκε από έκδοση των Financial Times, την Professional Wealth Management.
Ο δείκτης περιλαμβάνει ενημερώσεις για 13 χώρες που προσφέρουν οικονομική υπηκοότητα, κατά σειρά απόδοσης έναντι επτά πυλώνων που θεωρούνται πιο σημαντικοί για τους επενδυτές που αναζητούν δεύτερη υπηκοότητα.
Τα προγράμματα των χωρών που εξετάζονται είναι της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Καμπότζης, της Κύπρου, του Αγίου Δομίνικου, της Γρενάδας, της Ιορδανίας, της Μάλτας, του Άγιου Χριστόφορου, της Αγίας Λουκίας, της Τουρκίας και του Βανουάτου.
Τα προγράμματα αξιολογούνται με βάση επτά πυλώνες που αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες των επενδυτών. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν όλες τις σχετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, των εγκυκλίων κυβέρνησης και μνημόνια, έντυπα αιτήσεων και κατευθυντήριες γραμμές, επίσημα κανάλια μέσων και στατιστικών και άμεση αλληλογραφία με κυβερνήσεις και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.
Η Κύπρος καταλαμβάνει χαμηλή βαθμολογία όσον αφορά το ελάχιστο ποσό επένδυσης και ψηλή όσον αφορά την ελευθερία διακίνησης και το βιοτικό επίπεδο.
Οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Κύπρου έχει πρόσβαση με ευκολία σε 18 χώρες δραστηριοτήτων του δείκτη και περίπου 170 συνολικούς προορισμούς.
Το σχέδιο της Κύπρου είναι το δεύτερο ακριβότερο μετά από αυτό της Αυστρίας.
Παρόλο που η Κύπρος απαιτεί από τους αιτούντες να κατέχουν άδεια διαμονής για τουλάχιστον έξι μήνες, δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση φυσικής παρουσίας που να συνδέεται με την βάδεια. Οι αιτούντες πρέπει, ωστόσο, να επισκεφτούν το έθνος δύο φορές, μία φορά για την παροχή βιομετρικών δεδομένων και μια φορά για να ορκιστούν.
Η Κύπρος είχε καλή απόδοση στην πλειοψηφία των πυλώνων, και παραμένει η γρηγορότερη επιλογή για οικονομική ιθαγένεια στην περιοχή με μια από τις πιο απλές απαιτήσεις.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Άγιος Δομίνικος ενώ την τελευταία η Ιορδανία.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται οι αλλαγές στο σχέδιο που αποφάσισε η Κύπρος τον Μάιο. Μία από τις αλλαγές ήταν η καταβολή €75 χιλ. στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες €75 χιλ. στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης από τον επενδυτή.
Πηγή: stockwatch
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.