Ένας βράχος σταμάτησε τη Νάταλι - Σε αναζήτηση απαντήσεων για τον θάνατό της

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 8.8.2019
Ένας βράχος σταμάτησε τη Νάταλι - Σε αναζήτηση απαντήσεων για τον θάνατό της
Η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός έχει αποκλειστεί καθώς το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί από την Αθήνα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από τη Σύρο

Σήμερα θα διενεργηθεί η αυτοψία στο σημείο όπου το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε η σορός της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ. Η 35χρονη εντοπίστηκε από πεζοπόρο εθελοντή σε χαράδρα κοντά στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Ικαρία με τον 38χρονο φίλο της.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες αναρτήσεις της Νάταλι πριν εξαφανιστεί στην Ικαρία


Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός έχει αποκλειστεί καθώς το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί από την Αθήνα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από τη Σύρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επί τόπου αυτοψία. Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης Νάταλι βρέθηκε πάνω της.

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου και του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ


Όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αυτοψία και η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνουν αργότερα, πιθανότατα στην Αθήνα, αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της Νάταλι Κρίστοφερ.

Όσα προηγήθηκαν

Το θρίλερ της εξαφάνισης άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Στις 12.05 μ.μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνιση της συντρόφου του. Το ζευγάρι βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου στο νησί και έμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επρόκειτο να αναχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας για την Κύπρο μέσω Αθήνας. Ο 38χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο χωρίς να δώσει από εκείνη τη στιγμή κάποιο σημείο ζωής. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί ζήτησαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της. Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι». Με βάση και αυτό το δεδομένο, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας στο τμήμα από τον Άγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.

ΙΚΑΡΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΥ Ν. ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
Πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας , όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας και ανήκει στην 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ, που αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο σύντροφος της Νάταλι, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στον ΑΝΤ1 Ελλάδος είχε απευθύνει έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της. Κλιμάκιο της «σήμανσης» που είχε μεταβεί στο νησί είχε ερευνήσει και το δωμάτιο του ζευγαριού και εντόπισε κηλίδες αίματος. Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της Νάταλι κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 34χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Κηρύκου και εθελοντές. Στο νησί μετέβη και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με θερμικές κάμερες και κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού.

Η αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση

Όσοι ακολουθούν τη Νάταλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνουν ότι ήταν άνθρωπος πολυπράγμων, δραστήριος, γεμάτος ενέργεια, που αντίκριζε τη ζωή με ένα τεράστιο χαμόγελο, ιδiαίτερα αγαπητή στον κοινωνικό της περίγυρο. Εκατοντάδες μηνύματα και αναρτήσεις εκφράζουν θλίψη για τον χαμό της.

Η Νάταλι συνήθιζε να μοιράζεται μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής της, στιγμές από τις δράσεις, τις δραστηριότητες και την επαγγελματική της διαδρομή.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό και τη φύση είχαν βασική θέση στη φιλοσοφία της για τη ζωή. Εξορμήσεις στη φύση, ποδηλασία, αναρρίχηση, τρέξιμο σε δύσβατα μονοπάτια, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που αγαπούσε. Ενεργό μέλος των Cyprus Τrail Runners, συμμετείχε σταθερά στις εκδηλώσεις-αγώνες τρεξίματος σε ορεινές περιοχές.

natali1
Facebook: Natalie Christopher
Facebook: Natalie Christopher

Το ενδιαφέρον της Νάταλι για τον αθλητισμό την οδήγησε να κάνει πράξη την πρωτοβουλία Cyprus Girls Can το 2017 με στόχο την έμπνευση και την ενθάρρυνση των γυναικών σε όλη την Κύπρο να ασχοληθούν με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. «Η συμμετοχή είναι δωρεάν έτσι ώστε οι γυναίκες να μπορούν να φέρουν και τα παιδιά τους, ενώ για δραστηριότητες εκτός Λευκωσίας μοιραζόμαστε αυτοκίνητα. Μέχρι τώρα δοκιμάσαμε πολλά σπορ, ξιφασκία, ζίου ζίτσου, μπάσκετ, αναρρίχηση, ποδηλασία, χορό, χόκεϊ, πατινάζ, γιόγκα», δήλωσε παλαιότερα η ίδια για την πρωτοβουλία της στον «Π». Συνάμα, συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά και προβληματισμού για σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας.

Η τελευταία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό την Κυριακή 4 Αυγούστου λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, μαρτυρεί ακριβώς όλη τη δύναμη και τη θετικότητα που έκρυβε μέσα της και φανέρωνε σε κάθε της ενέργεια και δράση. Έτοιμη κάθε φορά για τη νέα πρόκληση. Αυτή τη φορά ήταν η βραχώδης περιοχή πάνω από τη θάλασσα -παραλία Σεϋχέλλεςτης Ικαρίας. «Υπέροχο μέρος για κολύμπι και αναρρίχηση, θα ήθελα να ξαναέρθω», ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδεψε τη φωτογραφία η Νάταλι.

Το «ευχαριστώ» του συντρόφου της

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, ο Κύπριος σύντροφός της στέλνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους συμμετείχαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες, του Βαγγέλη Κριαρά, ο 38χρονος θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε τη στιχομυθία του με τον σύντροφο της Νάταλι Κρίστοφερ. «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες... Ευχαριστώ» φέρεται να έγραψε ο Κύπριος σύμφωνα με την ανάρτηση.

Συναγερμός σε τρεις χώρες

Η εξαφάνιση της Νάταλι Κρίστοφερ κινητοποίησε τρεις χώρες, αφού το θέμα πήρε διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στην Αγγλία.

Από την πρώτη στιγμή οι κυπριακές αρχές ήταν σε επαφή με τις ελληνικές, με τους υπουργούς Δικαιοσύνης των δύο χωρών να διατηρούν συνεχή επικοινωνία. Χθες, λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό της σoρού της άτυχης 34χρονης, ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Σαββίδη. Σε γραπτή του δήλωση ο τελευταίος εξέφρασε συγκλονισμό για τον εντοπισμό της σορού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες.

natali3
Facebook: Natalie Christopher

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής pολιτείας και τα δικά μου προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ», καταλήγει ο υπουργός.
Σημειώνεται ότι νωρίς χθες το πρωί ενεργοποιήθηκε στην Ελλάδα και η υπηρεσία Silver Alert για τον εντοπισμό της Νάταλι, ενώ από το βράδυ της Τρίτης μετέβη στην Ικαρία με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Εξάλλου, συνδρομή στην οικογένεια της Νάταλι Κρίστοφερ παρείχε και το Foreign Office, όπως είπε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / protothema.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας