Ευρωεκλογές: όλα όσα λέχθηκαν κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων -72 υποψήφιοι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 3.5.2019
Ευρωεκλογές: όλα όσα λέχθηκαν κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων -72 υποψήφιοι
Ανέφερε εξάλλου ότι ο ίδιος πήρε την απόφαση να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα, ώστε ο κόσμος να έχει μια ουσιαστική επιλογή

Υποβλήθηκαν σήμερα- 3 Μαΐου 2019- στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων ακολούθησαν δηλώσεις από τους προέδρους και εκπροσώπους των κομμάτων καθώς και από τους ανεξάρτητους υποψήφιους.


ΔΗΣΥ: Ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά
Ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε μπροστά, δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος του για τις Ευρωεκλογές. Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση, και κάλεσε την κοινωνία να εμπιστευθεί την παράταξή του η οποία όπως υπενθύμισε είναι μέλος της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ απαρτίζεται από τους Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Παναγιώτη Σεντώνα, Ελένη Σταύρου, Νίκο Τορναρίτη, Λουκά Φουρλά και Λευτέρη Χριστοφόρου. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τηρεί και σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές την παράδοση της καλύτερης ομάδας.

«Ως το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου προτείνουμε ενώπιον της κοινωνίας την καλύτερη ομάδα για να αντιπροσωπεύσει την Κύπρο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Προτείνουμε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση. Ένα ψηφοδέλτιο που τονίζει το δίλλημα αυτών των Ευρωεκλογών: Είτε ψηφίζουμε και προχωρούμε μαζί για μια καλύτερη Ευρώπη είτε μένουμε «κολλημένοι» στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις της αριστεράς και στην αντίδραση και τον θυμό που εκφράζουν οι εθνικιστές.

Και οι δύο απειλούν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όσα παράπονα - αρκετά δικαιολογημένα - κι αν έχουμε από την Ευρώπη, στα 15 χρόνια από την ένταξή μας, τα οφέλη για την Κύπρο είναι μεγάλα. Το ερώτημα είναι απλό: Θα ήμασταν καλύτερα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μας πρότεινε στις προηγούμενες Ευρωεκλογές η αριστερά ή εντός; Εμείς ψηφίζουμε Ευρώπη και προχωρούμε. Ως μέλη της ισχυρότερης ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με ρόλο, κύρος και αξιοπιστία  διαμορφώνουμε την πορεία της ενωμένης Ευρώπης. Παραμένοντας πιστοί στα ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές μας αξίες. Καλούμε την κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια της ενίσχυσης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό. Στο τέλος, η κοινωνία αποφασίζει την πορεία της χώρας.  Αλλά την αποφασίζει προσερχόμενη στις κάλπες. Διαφορετικά θα την αποφασίσουν άλλοι.»

dysi


ΑΚΕΛ: Αποχή από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ανοχή απέναντι σε όσους περιφρονούν τον κόπο και τις θυσίες του λαού μας

Περήφανοι για το έργο το οποίο έχουν επιτελέσει οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τα πέντε τελευταία χρόνια, όπου είχαμε αναδειχθεί η πιο δραστήρια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο από την Κύπρο, καταθέτουμε σήμερα τις υποψηφιότητες αυτών που καλούνται να  συνεχίσουν αυτό το έργο και να το εμπλουτίσουν.

Να δώσουν δύναμη στη φωνή της Κύπρου, σε μια περίοδο που διακυβεύεται η υπόσταση και η ακεραιότητα της. Να στείλουν το μήνυμα της θέλησης της να διεκδικήσει τα δίκαια της, να διασφαλίσει την κυριαρχία της, να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της, να θωρακίσει την ασφάλεια της ξαναζώντας ελεύθερη, ενωμένη και απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και ξένους κηδεμόνες.
Στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, ο κυπριακός λαός γίνεται ενεργός συμμέτοχος των εξελίξεων που θα καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Ενώνει τις δυνάμεις του με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της προόδου, της οικολογίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής αλλαγής και της αποστρατιωτικοποίησης. Αντιστέκεται στις δυνάμεις που αμφισβητούν λαϊκές κατακτήσεις, δημοκρατικές ελευθερίες, κοινωνικά δικαιώματα.

Στις δυνάμεις που πισωγυρίζουν την Ευρώπη στο μεσοπόλεμο, που επωάζουν τον ακροδεξιό αυταρχισμό, γιγαντώνουν τους αντιδραστικούς, ρατσιστικούς, ξενοφοβικούς και λαϊκίστικους εθνικισμούς. Τα διακυβεύματα είναι πολλά και ιστορικής σημασίας. Και για την Ευρώπη που απομακρύνεται από τα ιδρυτικά οράματά της, τη σύγκλιση των οικονομιών της, την αλληλεγγύη των λαών της, τον διάλογο των πολιτισμών της, το σεβασμό των φυλετικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών διαφορών.

Και για την Κύπρο όμως, όπου κάθε μέρα που περνάει νέα μαύρα σύννεφα σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα την ανάπτυξης, ενώ νέα προβλήματα δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών και των οικογενειών τους. Νέα κρούσματα κακοδιαχείρισης, ημετεροκρατίας, διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας προστίθενται στο κατάλογο των συμπτωμάτων το οποία απαξιώνουν τη δημοκρατία, υπονομεύουν τους θεσμούς και απογοητεύουν τους πολίτες.
Νέα προσχήματα προβάλλονται και νέα τεχνάσματα επιστρατεύονται, διαιωνίζοντας το status quo και απομακρύνοντας, δυστυχώς, τη λύση του Κυπριακού.
Ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ! Να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να στείλουμε στην κυβέρνηση που υποτιμά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού το μήνυμα της αποδοκιμασίας μας.

Το μήνυμα μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας που θέλει να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, να αναγεννηθεί η ελπίδα της για μια πατρίδα ενωμένη, σε μια Ευρώπη πιο δίκαιη, πιο συνεκτική, πιο αλληλέγγυα. Αυτό το μήνυμα στέλνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις.
Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στις 26 Μαΐου. Αποχή από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ανοχή απέναντι σε όσους περιφρονούν τον κόπο, τον μόχθο, τις θυσίες και τα όνειρα του λαού μας.
Ψήφος στο ΑΚΕΛ σημαίνει διόρθωση πορείας, σημαίνει αλλαγή πλεύσης, διεκδίκηση του αύριο που θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε.

akel2


ΕΔΕΚ: είναι σημαντικό για τους Σοσιαλιστές να εκπροσωπηθεί η Κύπρος στη Σοσιαλιστική Ομάδα
Είναι προφανές ότι η Ευρώπη αλλάζει. Δημιουργείται ένα καινούργιο πολιτικό περιβάλλον. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα μικρό περιφερειακό κράτος όπως η Κύπρος που βρίσκεται στην ακραία ανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας και σε μία περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη ροή μεταναστών και προσφύγων, θα πρέπει η Κύπρος να είναι όσο το δυνατό ισχυρή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να μπορεί, στο βαθμό που της επιτρέπεται, να προασπίσει και να υπερασπίσει τα δικαιώματά της.

Είναι γι’ αυτό πάρα πολύ σημαντικό για μας τους σοσιαλιστές η Κύπρος να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Τη σοσιαλιστική ομάδα. Μίαν ομάδα η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία ομάδα η οποία με τις παρεμβάσεις της έχει σημαντική συμβολή σε μέτρα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που λαμβάνονται στην Ευρώπη και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας έτσι ώστε η Κύπρος μέσα από την εκπροσώπησή της σε αυτή την ομάδα να καταστεί πιο δυνατή και να μπορέσει να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο που ζητάμε από τους πολίτες, με αίσθημα ευθύνης, να προχωρήσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ γιατί αυτή η ψήφος δεν είναι ψήφος που ενισχύει απλά την ΕΔΕΚ. Είναι μια ψήφος που ενδυναμώνει την πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μια ψήφος η οποία σηματοδοτεί την πορεία της πατρίδας μας στο μέλλον εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και την ίδια στιγμή είναι μια ψήφος η οποία δίνεται σε ένα κόμμα και σε μια ομάδα που θα αγωνιστούν για την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ευημερία και για όσον το δυνατό μεγαλύτερο σεβασμό προς τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

edek


ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των ειδών, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα, και τη φύση
Ήρθε η ώρα να διαλέξετε κάτι το οποίο είναι μεν πολιτικό αλλά κάνει κοινωνικό έργο, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, με την ευκαιρία της επίσημης υποβολής των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Οι υποψήφιοι του Κόμμα για τα Ζώα είναι: Άντζελα Αγαθαγγέλου, Αβραάμ Θεμιστοκλέους, Κυριάκος Κυριάκου, Μισιέλ Μετζίδη και Νεόφυτος Νεοφύτου.

Όπως είπε, οι θεμελιώδεις αρχές όλων των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των ειδών, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα, και τη φύση γενικότερα. Δυστυχώς, είπε, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη που καταστρέφει τον δικό το βιότοπο αλλά και των άλλων ζωντανών οργανισμών. Η ανθρωπότητα, είπε, αποτελεί το 0,01% που επικεντρώνεται τόσο πολύ στον εαυτό της, που σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν βραχυπρόθεσμα ανθρώπινα συμφέροντα ως αφετηρία καθορισμού των πολιτικών τους. Τα ζώα, η φύση και το περιβάλλον μπαίνουν στο πρόγραμμά τους μόνο όταν ικανοποιηθούν όλες οι βραχυπρόθεσμες ανθρώπινες επιθυμίες, και δυστυχώς σπάνια συμβαίνει αυτό.

Ήρθε πλέον η ώρα για μια δραστική αλλαγή, ο πλανήτης στέλνει SOS, είπε ο κ. Κυριάκου και ανέφερε ότι οι προτεραιότητες του κόμματος σε εθνικό επίπεδο είναι ο άμεσος εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που αφορά την ευημερία και προστασία των ζώων και μηχανισμοί για τον αποτελεσματικό τρόπο της εφαρμογής αυτών των νομοθεσιών.

Ζητούν επίσης την  άμεση προώθηση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Νομική Υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό όπως είναι το νομοσχέδιο που αφορά τα pet shops, το νομοσχέδιο που αφορά τις κλινικές, τους ζωολογικούς κήπους.
Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου και οι εν δυνάμει 5 υποψήφιοι του (όσα και τα 5 χρόνια ζωής του κόμματος ) «σας καλούν να δώσετε μια μοναδική ευκαιρία στο ένα και μοναδικό κόμμα που συνδυάζει και τον άνθρωπο και τα ζώα και την φύση. Δώστε μια ευκαιρία διαλέγοντας το διαφορετικό, το μικρό που είναι όμορφο και ξεχωριστό», είπε.

Πριν από την δήλωσή του, ο κ. Κυριάκου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του κόμματός του στους συγγενείς των θυμάτων του κατ’ ομολογίαν δολοφόνου.
Συνεχάρη επίσης τους δημοσιογράφους για την σημερινή παγκόσμια ημέρα για την ελευθερία του Τύπου και του Λόγου.

kommazoa


ΕΛΑΜ: θέλουμε να χτίσουμε μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς μια διαφορετική Ευρώπη
Μετά τις 26 Μαΐου ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος του για τις Ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν για πρώτη φορά μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, μέρος της οποίας θέλει να είναι και η παράταξή του για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Μάριος Βασιλείου, Γεάδης Γεάδη, Μαρία Ιεροδιακόνου, Γιώργος Νικολάου, Παναγιώτης Τοφίνης και Γεώργιος Σολομωνίδης. «Στις 26 Μαΐου ο κυπριακός ελληνισμός αποφασίζει ποιοι θα είναι οι επόμενοι εκπρόσωποι του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Χρίστου.

Η δική μας υποψηφιότητα, ανέφερε, «οι υποψήφιοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, είναι μια διαφορετική υποψηφιότητα». Είναι οι άνθρωποι, πρόσθεσε, «που έχουν αναλάβει το βάρος να εκπροσωπήσουν το εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη». Μια Ευρώπη, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, «που σήμερα καταδυναστεύει τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κ. Μέρκελ και οι συνοδοιπόροι της, με πολιτικές λιτότητας, με πολιτικές που έχουν μειώσει τα εισοδήματα του κάθε βιοπαλαιστή και με πολιτικές που εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία». Εμείς, είπε ο κ. Χρίστου, «ονειρευόμαστε και θέλουμε να χτίσουμε μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς μια διαφορετική Ευρώπη». Σύμφωνα με τον ίδιο «μετά τις 26 Μαΐου ο πολιτικός χάρτης θα αλλάξει. Τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν για πρώτη φορά μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, στην οποία το ΕΛΑΜ θέλει να είναι μέρος της ακριβώς για να μπορέσει να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού».

1


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τους όρους της παγκοσμιοποίησης
Η Κύπρος έχει ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, ανέφερε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος Χρίστος Ρότσας και κάλεσε «όλους τους Έλληνες της Κύπρου να σηκωθούν από τον καναπέ, να σταματήσουν τη δημοκρατική αργία που τους χαρακτηρίζει» και να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, ο κ. Ρότσας είπε ότι το Πατριωτικό Κίνημα θέλει μια Ευρώπη ισοπολιτείας, καθώς κάθε χώρα προσφέρει στο σύνολο ανεξαρτήτως μεγέθους. Η σοφία δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της χώρας, συμπλήρωσε.
Ανέφερε ακόμη ότι «θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να συνεχίσει να είναι χριστιανική και να βασίζεται πάνω στον πολιτισμό τον ρωμαϊκό και τον ελληνικό. Θέλουμε μια Ευρώπη όχι μαρμελάδα, αλλά μια Ευρώπη με ταυτότητα».

Ο κ. Ρότσας είπε ακόμη ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρώπη για ασφάλεια από την τουρκική επιθετικότητα όμως «η Ευρώπη εδώ και 15 χρόνια κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Αναφέρθηκε ακολούθως στην περίπτωση της Κριμαίας και στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στη Ρωσία, αλλά «στην Τουρκία τίποτε». Είπε εξάλλου ότι το 50% των τουρκικών εξαγωγών πάει στην Ευρώπη και ένα ολιγόμηνο εμπάργκο θα τη γονατίσει «έτσι ώστε, χωρίς ένα πυροβολισμό, να βρούμε μια λύση διαρκείας σε αυτό το νησί».

Ακολούθως είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τους όρους της παγκοσμιοποίησης, ώστε ο πλούτος να μην πηγαίνει στους ολίγους, αλλά να μοιράζεται ακριβοδίκαια. «Δεν μπορεί να γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι και οι λαϊκές τάξεις της Ευρώπης να απολαμβάνουν μισθούς πολέμου» ανέφερε. Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, ο κ. Ρότσας είπε ότι «τα πάντα καταρρέουν και η Κυβέρνηση αδιαφορεί». Αναφέρθηκε ακολούθως στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, στην κατάσταση της άμυνας, και στο μεταναστευτικό.

«Ο Πρόεδρος πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθεί» συνέχισε και ζήτησε ανασχηματισμό, διαφορετικά είπε ότι μεταφέρονται οι ευθύνες πάνω του. «Εάν δεν κάνει [ανασχηματισμό] θα πρέπει ο ίδιος να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ώστε ένας φρέσκος αέρας, δροσερός να παρασύρει την αρρώστια που μας χαρακτηρίζει εδώ και καιρό» κατέληξε. Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Πατριωτικού Κινήματος είναι οι Χρυσελπίδα Καμμά, Νίκος Κίμωνος, Χρίστος Παπουής, Νικόλας Περατικός, Χρίστος Ρότσας και Κώστας Χαραλάμπους.

ΕΑΚ: πύρινη λόγχη κατά της προδοσίας που επιχειρείται κατά της πατρίδας μας
Εκ μέρους του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (ΕΑΚ) ο Λουκάς Σταύρου δήλωσε μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κινήματος του για τις Ευρωεκλογές στο Συνεδριακό Κέντρο, ότι το ΕΑΚ είναι μια πύρινη λόγχη κατά της προδοσίας που επιχειρείται κατά της πατρίδας μας.

Επέκρινε το γεγονός ότι στις εκλογές κατέρχονται και Τ/κ λέγοντας ότι οι Τ/κ συνεργάζονται με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και σφετερίζονται την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις περιουσίες των προσφύγων μας, συμμετέχοντας σε κατοχικό μόρφωμα τους και την ίδια ώρα τους δίδεται το δικαίωμα να είναι και πολίτες του νόμιμου κράτους της ΚΔ.

«Στην ΚΔ επικρατεί η αρχή ‘ένας άνθρωπος μια ψήφος’», είπε και απευθύνθηκε προς κάθε κατεστημένο που θέλει να επαναφέρει την Τ/κ κοινότητα στην πολιτική ζωή ότι αυτό συνιστά «επίθεση και υπονόμευση της ισονομίας». Είπε επίσης πως η επαναφορά της δικοινοτικότητας «θα δώσει το δικαίωμα στους Τούρκους να κατέχουν τη μισή μας πατρίδα και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων στην ελεύθερη επικράτειας μας και να αντιπροσωπεύονται σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ως ‘Τ/κ κράτος’ και να ονομάζουν υβριστικά την ΚΔ ως ‘ε/κ διοίκηση’».

Υποψήφιοι του ΕΑΚ είναι οι Μαρία Καλογέρη, Χριστάκης Καπηλιώτης, Παναγιώτης Κλεοβούλου, Αντώνης Πιερίδης, Λουκάς Σταύρου και Μιχαήλ Χριστοδούλου.

Συμμαχία Πολιτών - Κίνημα Οικολόγων: μαζί με το δικό μας Ευρωβουλευτή να αποκτήσουν φωνή οι πολίτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα Κινήματα Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενώνουν δυνάμεις στις ευρωεκλογές και διεκδικούν μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσαν σήμερα οι αρχηγοί των δύο κινημάτων, Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης, οι οποίοι δήλωσαν ότι φιλοδοξία τους είναι μαζί με το δικό τους Ευρωβουλευτή να αποκτήσουν φωνή οι πολίτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων των Κινημάτων Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως τα δύο Κινήματα «ενώνουμε δυνάμεις στις ευρωεκλογές, διεκδικούμε μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας την εναλλακτική επιλογή στους Κύπριους Πολίτες, δίνοντας τη δυνατότητα για πρώτη φορά να εκπροσωπηθούμε είτε στο ευρωπαϊκό κόμμα, είτε στην ομάδα των πρασίνων», για να προσθέσει πως «η μόνη φιλοδοξία μας είναι μαζί με το δικό μας ευρωβουλευτή να αποκτήσουν φωνή οι πολίτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες, ζητώντας τους να μας ενισχύσουν, να ενώσουν τη δική τους φωνή με τη δική μας, να μας δώσουν τη δύναμη για να καταστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Αισιοδοξούμε ότι θα κατακτήσουμε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο,  γιατί οι Κύπριοι πολίτες θα εκτιμήσουν την όλη δουλειά και προσπάθεια που κάνουμε, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής του Κύπριου πολίτη μέσα από το Κυπριακό Κοινοβούλιο, για να κατοχυρώσουμε τον κατώτατο μισθό και να τερματίσουμε την εκμετάλλευση των νέων επιστημόνων, αλλά και για να βελτιώσουμε γενικότερα τις υπηρεσίες του κράτους και να καταστήσουμε το κράτος ένα αποτελεσματικό κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε με τη σειρά του πως «η πρόταση μας είναι μια πρόταση δημοκρατική εναλλακτική, οικολογική και δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν την πιο σωστή επιλογή», σημειώνοντας ότι «προσπερνούμε το δήθεν δίλημμα, την ψεύτικη κόντρα απέναντι στα κατεστημένα και στις ακραίες θέσεις, προχωρούμε μπροστά, ανάβουμε πράσινο και μπαίνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Τα Κινήματα  των πολιτών μπαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιτέλους μια γνήσια φωνή από τους πολίτες εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Ας την αδράξουμε», κατέληξε.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη και ο Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης.

perdikislillikas1


ΔΗΚΟ: Διεκδικούμε για τη  Κύπρο στην Ευρώπη
Με την ψήφο μας, στις 26 Μαΐου επιλέγουμε, μια δημοκρατική Ευρώπη. Την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της συνεργασίας και της Αλληλεγγύης.
Παράλληλα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αλαζονεία, τα λάθη και τις παραλήψεις της παρούσας κυβέρνησης. Ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε το ρυθμιστικό μας ρόλο.

Για να μπορέσουμε με ενισχυμένες δυνάμεις, να πιέσουμε για μέτρα που αποκαθιστούν αδικίες, που θα αποκαταστήσουν τη μεσαία τάξη.

Μέτρα που θα ενισχύουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
το σύνολο της κοινωνίας. Διεκδικούμε το δικαίωμα να συνδιαμορφώσουμε το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους κύπριους καταναλωτές, τους κύπριους εργαζόμενους, τους κύπριους ευρωπαίους πολίτες. Διεκδικούμε για τη  Κύπρο στην Ευρώπη,

diko1


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: πάμε στην Ευρωβουλή για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού

Υπέρ μιας άμεσης λύσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) Μιχάλης Μηνά, μιλώντας μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

Αν δεν λυθεί άμεσα το Κυπριακό με τρόπο δίκαιο και για τις δύο πλευρές δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν χώρα, ανέφερε, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία. Όσον αφορά την υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο είπε ότι «πάμε εκεί για να αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού» καθώς η θέση αυτή «έχει τεράστια ισχύ όταν ξέρεις να τη χρησιμοποιείς».

Είμαστε ένα νέο κόμμα του 2015, με τεχνοκράτες που από καθαρό ενδιαφέρον για τον πολίτη διεκδικούν μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέχισε. Διερωτήθηκε παράλληλα ποιό κόμμα τα έχει βάλει με το κατεστημένο και αν ο κυπριακός λαός θα ψηφίσει «τους ίδιους και τα ίδια».

Εξάλλου, ο κ. Μηνά είπε ότι με όσα έχουν συμβεί με την παρούσα Κυβέρνηση, οι επερχόμενες εκλογές είναι σαν τις προεδρικές. Αναφερόμενος στην παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, είπε ότι «πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε» ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετήσει στη θέση του άτομο που είναι αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική, ο κ. Μηνά είπε ότι η Κυβέρνηση «έκανε μια κακή αρχή. Ξεγέλασε, ενέπαιξε, κορόιδεψε, παραπλάνησε και υφάρπαξε την ψήφο του κυπριακού λαού με τις υποσχέσεις μη κουρέματος» ενώ «ακολούθησαν όλα τα κακά».

Τέλος, ο κ. Μηνά ζήτησε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον κυπριακό λαό και πρόσβαση σε καλές ιατρικές υπηρεσίες, αναβάθμιση της παιδείας και κατώτατο μισθό 1.200 ευρώ. Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης είναι οι Μιχάλης Μηνά και Λεώνη Παρασκευαΐδου.

ΔΗΠΑ: η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που διακυβεύουν το μέλλον τους
Ιδρυμένη πριν από λίγους μόλις μήνες η Δημοκρατική Παράταξη μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία της συμμετοχής της στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Καταθέτει το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων με τους οποίους θα δώσει τη μάχη για την εκπροσώπηση του αυθεντικού Κέντρου, την αναγέννησή του και την ανάκτηση  του πρωταγωνιστικού του ρόλου στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης.

Και η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που διακυβεύουν το μέλλον τους, τη συνοχή τους, την προοπτική τους.

Βρίσκονται αντιμέτωπες με τα άκρα που απειλούν τη Δημοκρατία, την ανάπτυξη, την πρόοδό τους.

Αναζητούν τη διέξοδο από μια πολυεπίπεδη κρίση που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, τις οικονομικές ελίτ, τη δημόσια διοίκηση, το ίδιο τους το μέλλον.

Χρειάζεται διάλογος και συνεννόηση, προβληματισμός και φαντασία για την εξεύρεση των σύνθετων λύσεων που μπορούν να δοθούν στα σύνθετα προβλήματα της εποχής μας. Με ενότητα και συνεργασία. Με μετριοπάθεια και σύνεση. Με λογισμό και όραμα που θα έλεγε και ο ποιητής. Αυτός είναι ο δρόμος που προτείνει η ΔΗΠΑ. Αυτό το δρόμο καλούμε τον κυπριακό λαό να ακολουθήσει στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό μας.

Μαζί θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, να ξαναζωντανέψουμε τις ελπίδες για ένα καλύτερο, παραγωγικότερο και δημιουργικότερο αύριο. Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία, με ένα νέο όραμα.

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ λέμε ΝΑΙ σε ένα ισχυρό Κέντρο. ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ λέμε ΝΑΙ στη μετριοπάθεια και την ελπίδα. Μαζί θα κάνουμε τη διαφορά και την έκπληξη των Ευρωεκλογών.

ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΣΕΜΙ: Για πρώτη φορά Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής θα μιλήσει στην Ευρωβουλή για κατοχή
Όσοι δώσουν την ψήφο τους στους υποψήφιους του κινήματος «Γιασεμί» δίνουν την ψήφο τους σε κάποιους που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και ενάντια στην κατοχή, δήλωσε ο Σενέρ Λεβέντ, αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κινήματος για τις Ευρωεκλογές, προσθέτοντας παράλληλα ότι για πρώτη φορά Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κατοχή.

Το ψηφοδέλτιο του κινήματος «Γιασεμί» απαρτίζουν οι Ιμπραχίμ Αζίζ, Οζ Καραχάν, Λεϊλά Κιράλπ, Σενέρ Λεβέντ, Ζεκί Μπεσίκτεπελι και Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ. Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο ο κ. Λεβέντ, ο οποίος μιλούσε στην τουρκική γλώσσα μέσω διερμηνέα, είπε ότι για πρώτη φορά μια τουρκοκυπριακή ομάδα από έξι υποψηφίους από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας κατέρχονται υποψήφιοι για τις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Αυτό, ανέφερε, είναι πολύ σημαντικό γεγονός και το Κίνημα Γιασεμί σε αυτές τις εκλογές θα κάνει κάτι που δεν έγινε προηγουμένως: Θα πει αυτά που δεν έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Διακηρύττω ότι η περιοχή στα Βαρώσια η οποία εδώ και 45 χρόνια είναι κλειστή και την έχουν προσφέρει στα φίδια, για εμάς ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, θα είναι ο στόχος μας εντός της επόμενης πενταετίας να φροντίσουμε ώστε να ανοίξουν τα Βαρώσια. Σας το υποσχόμαστε αυτό», είπε.

Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Λεβέντ, είναι «να διατηρήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που μας έχει προσφερθεί για λύση είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη θέση της η ίδρυση μιας άλλης δομής». Εμείς, είπε, «υποστηρίζουμε την συντήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».  «Μια πατρίδα, ένας λαός, ένα κράτος», ανέφερε.

Στόχος μας, είπε, «είναι οι δύο κοινότητες να ζήσουν μαζί να μην υπάρχει το τείχος που μας χωρίζει. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε την φωνή μας γι αυτούς τους στόχους».

Μέχρι τώρα οι Ελληνοκύπριοι Ευρωβουλευτές Κύπριοι μπορεί να έχουν πει ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν το έχει πει ένας Τουρκοκύπριος. Θα είναι η πρώτη φορά που ένας Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής θα μιλήσει για κατοχή στο Ευρωκοινοβούλιο». Ψήφος στο «Γιασεμί» σημαίνει, είπε, ψήφος «σε κάποιους που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό ενάντια στην κατοχή».

yiassemilevent


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΟΥ: αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου
Αγωνιστικό κάλεσμα εναντίον του ιμπεριαλισμού και της εκμετάλλευσης αλλά και του κατεστημένου απεύθυνε στους πολίτες εκ μέρους Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου ο Μεχμέτ Μπιριντζί αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ίδιου και του Καζίμ Χαλίτ για τα Ευρωεκλογές, στο Φιλοξενία.

Μιλώντας στην ελληνική γλώσσα ο κ. Μπιριντζί απεύθυνε «αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου», λέγοντας ότι «τα αστικά κατεστημένα πολιτικά κόμματα μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

«Η κατοχή συνεχίζεται και εδραιώνεται, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες και η διαφθορά είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της πολιτικής της Κύπρου», ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μπιριντζί «ο λαός έχει την δύναμη να αλλάζει την μοίρα του. Μπορούμε να καθορίζουμε το μέλλον μας. Στις 26 Μαΐου έχουμε λόγο, έχουμε φωνή».

«Στήριξη στους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου, θα είναι μόνο η αρχή, θα είναι το πρώτο βήμα για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση στην Κύπρο, στην Ευρώπη και τον κόσμο», είπε.

Ανεξ. υποψήφιος Χρύσανθος Μαρδαπήττας: Καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας 

Είναι καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές Χρύσανθος Μαρδαπήττας, προσθέτοντας ότι ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη αλλά ο ψηφοφόρος μπορεί να την φέρει. Μιλώντας αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητά του ανέφερε ότι «τα λόγια είναι φτώχεια. Έχουμε πολλή δουλειά»

«Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη αλλά ο ψηφοφόρος μπορεί να την φέρει», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μαρδαπήττα «είναι καιρός να σεβαστούμε το μέλλον των παιδιών μας. Να ψηφίσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μην περιμένουμε από τους πολιτικούς να μας σώσουν».

Ανεξ. Υποψήφιος Μιχάλης Παρασκευάς: Δύναμη σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φωνή
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές Μιχάλης Παρασκευά κάλεσε τον κόσμο να δώσει δύναμη σε μια «πραγματικά ανεξάρτητη» φωνή ώστε να επέλθει αλλαγή στην κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν διεκδικούμε.

Μιλώντας μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, ο κ. Παρασκευά είπε ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι σε καμία απολύτως περίπτωση συμβολική, αλλά εκφράζει την ανάγκη νέων ανθρώπων για πραγματική, ουσιαστική αλλαγή.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο ίδιος πήρε την απόφαση να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα, ώστε ο κόσμος να έχει μια ουσιαστική επιλογή. «Η δική μου υποψηφιότητα είναι απολύτως πρακτική είπε» προσθέτοντας ότι ο κόσμος δεν μπορεί να λέει πλέον ότι δεν έχει επιλογές. Είπε τέλος ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και ο ίδιος δίνει ένα βήμα για να έρθει κόσμος ο οποίος πιστεύει ότι πραγματικά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας