Με κατάθεση της Σοφίας Γρηγορίου συνεχίστηκε η υπόθεση του τετραπλού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 10.4.2017
Με κατάθεση της Σοφίας Γρηγορίου συνεχίστηκε η υπόθεση του τετραπλού
Υπενθυμίζεται ότι η Γρηγορίου στις 30 Μαρτίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος για την υπόθεση

Η Σοφία Γρηγορίου, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, όταν το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 δολοφονήθηκαν οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, ένας εκ των δραστών.


Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων και Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Υπενθυμίζεται ότι η Γρηγορίου στις 30 Μαρτίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος για την υπόθεση και το Κακουργιοδικείο της επέβαλε στις 3 Απριλίου ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Η 29χρονη πρώην κατηγορούμενη εισήλθε στην αίθουσα του Δικαστηρίου με αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΜΑΔ που έφεραν επίσης αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη από επίσης πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΜΑΔ με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Διαβάζοντας ενώπιον του Δικαστηρίου την χειρόγραφη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 29/3/2017, η Γρηγορίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στις 20/6/16 πήγε με τον πρώτο κατηγορούμενο και σύντροφο της Μάριο Χριστοδούλου για διακοπές στο Πρωταρά όπου και θα διέμεναν σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Πρόσθεσε ότι μόλις έφτασαν στο συγκρότημα πήγε στη ρεσεψιόν για να πληρώσει 600 ευρώ που ήταν το υπόλοιπο ποσό για το σπίτι που θα έμεναν και να πάρει το κλειδί από τον ιδιοκτήτη.

Ανέφερε ακόμα ότι την επόμενη ημέρα έφυγαν από τον Πρωταρά και ξαναπήγαν στο σπίτι στις 23/6/16 όπου, έξω στην αυλή, έφτασε ένα αυτοκίνητο με τον πρώην κατηγορούμενο για την υπόθεση και ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου και δύο άλλα άτομα που δεν γνώριζε. Πρόσθεσε ότι γύρω στις 21.30 το ίδιο βράδυ είδε τον Χαράλαμπο Ανδρέου και τους δύο άλλους άνδρες να βγαίνουν από το σπίτι, με τον ένα από αυτούς να κρατά ένα «μεγάλο όπλο».

Ενώ η ίδια βρισκόταν στο σπίτι, ο Χριστοδούλου της φώναξε να μετακινήσει το αυτοκίνητο της, γιατί εμπόδιζε το άλλο αυτοκίνητο, λέγοντας της «τέλειωνε τάραξε το αυτοκίνητο σου να φύγουν οι άλλοι γιατί θα πάν να τον φαν». Είπε ακόμα ότι μόλις έφυγε το αυτοκίνητο με τους τρεις άντρες, η ίδια με το αυτοκίνητο της και ο Χριστοδούλου με άλλο όχημα πήγαν και στάθμευσαν σε χωράφι στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Λάρνακας.

Σημείωσε ότι εκεί μετά από λίγο έφτασε «με φόρα» το αυτοκίνητο των δραστών το οποίο σταμάτησε μπροστά στα δύο οχήματα και είδε δύο άτομα (Ανδρέου και Μπουρέλι) να βγαίνουν από αυτό και να τρέχουν. Ο Μπουρέλι, συνέχισε η μάρτυρας, «κτύπησε δυνατά και συνεχόμενα» το τζάμι του συνοδηγού του αυτοκινήτου της και αναγνώρισε πως ήταν το άτομο που κρατούσε έξω από το σπίτι στον Πρωταρά «το μεγάλο όπλο». Όταν αυτός μπήκε στο αυτοκίνητο, αντιλήφθηκε ότι ήταν πολύ συγχυσμένος και έλεγε επανειλημμένα «Παναγιά μου τι έκανα, Παναγιά μου τι έκανα, πήγαινε, πήγαινε».

Σύμφωνα με την κατάθεση της 29χρονης στη συνέχεια τα δύο αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς τη Λεμεσό και κοντά στην παραλία του Lady’s Mile, ο Μπουρέλι κατέβηκε από το αυτοκίνητο της και μπήκε σ’ αυτό που οδηγούσε ο Χαραλάμπος Ανδρέου ενώ ο Μάριος Χριστοδούλου μπήκε στο δικό της. Ο Χριστοδούλου ήταν αναστατωμένος και όταν η Γρηγορίου τον ρώτησε τι έγινε αυτός της απάντησε πως έγινε φόνος.
Ακολούθως ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο της και τα ξημερώματα έφτασαν στη Λευκωσία αφού πρώτα οδηγούσε όλο το βράδυ, χωρίς όμως, όπως είπε να γνωρίζει που πήγαιναν. Είπε ακόμα ότι ο Μάριος Χριστοδούλου ήταν πολύ στενοχωρημένος, έκλαιγε και της έλεγε «σε παρακαλώ μην με προδώσεις».

Όταν η ίδια ζήτησε να μάθει γιατί έκανε τέτοιο πράγμα, ο Χριστοδούλου της απάντησε «δεν είμαι εγώ που φταίω». Σημείωσε ακόμα ότι η ίδια ήταν πολύ ταραγμένη, έτρεμε από το φόβο της, ένοιωθε ότι η ζωή της τελείωσε και πως δεν μπορούσε να τη βοηθήσει κανένας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ελλης Παπαγαπίου, η μάρτυρας είπε μεταξύ άλλων πως έγιναν ζευγάρι με τον Μάριο Χριστοδούλου τον Μάρτη – Απρίλη του 2016 και ότι παραδέχθηκε ενοχή στην υπόθεση ύστερα από συμβουλή του δικηγόρου της και επειδή ήθελε από καιρό να μιλήσει για να διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους κατηγορούμενους.

Ανέφερε επίσης ότι γνώριζε από πριν τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου, πως ήταν φίλοι με τον Μάριο Χριστοδούλου, ότι ουδέποτε του μίλησε και πως τα 600 ευρώ για να πληρώσει το σπίτι όπου θα έμεναν στον Πρωταρά, τα έδωσε στον σύντροφο της, ο Ανδρέου.

Σε ερώτηση γιατί όταν έφτασαν στο σπίτι όπου θα έκαναν τις διακοπές τους δεν κατέβηκε ο Χριστοδούλου για να πληρώσει, η Γρηγορίου απάντησε ότι όπως της ανέφερε δεν ήθελε να τον δει ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος. Πρόσθεσε ακόμα πως όταν η ίδια βγήκε με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος για να τον ακολουθήσει με το αυτοκίνητο της για να τους δείξει το σπίτι που θα έμεναν, ο Χριστοδούλου της φώναζε «έκανες τα θάλασσα, είσαι άχρηστη, δεν έπρεπε να με δει ο ιδιοκτήτης».

Είπε ακόμα ότι μετά το φονικό άκουσε πως στο σπίτι στο Πρωταρά έμεναν οι δύο Αλβανοί (δράστες του εγκλήματος, Yianni Vogli και Alex Burelli), ενώ αναγνώρισε από φωτογραφίες τους δύο δράστες. Πρόσθεσε επίσης πως αργότερα έμαθε πως ο ένας (Μπουρέλι) έκανε το φόνο και ο άλλος (Vogli) σκοτώθηκε.

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε πως ο Μάριος Χριστοδούλου ήταν πολύ αναστατωμένος και της έλεγε «πάμε να φύγουμε γιατί θα μας πιάσει η Αστυνομία» και όταν δεν της εξηγούσε γιατί, αντιλήφθηκε ότι «έγινε κάτι κακό».

Σημείωσε ακόμα ότι στην παραλία στη Λεμεσό κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα ο Χαράλαμπος Ανδρέου και ο Μάριος Χριστοδούλου, «έβριζαν ο ένας τον άλλο και φώναζαν επίσης ο ένας στον άλλο «μην με προδώσεις». Ανέφερε επίσης πως «όταν έμαθα από τον Χαράλαμπο Ανδρέου ότι έγινε φόνος, ήμουν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγα, διερωτώμουν πως βρέθηκα μπλεγμένη και ήθελα να φύγουμε από τη περιοχή».

Είπε ακόμα ότι στις 25/6/16 πήγε με τον Χριστοδούλου σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, επειδή «φοβόμουν πολύ», ότι εκεί τσακώνονταν με τον Χριστοδούλου για την υπόθεση ενώ όλο το βράδυ κτυπούσε το κινητό της από την οικογένεια του που τον αναζητούσε. Σημείωσε πως η ίδια συνελήφθηκε στις 1/7/16 και πως 3 μέρες προηγουμένως ήταν μαζί με τον Χριστοδούλου στο σπίτι του και τσακώνονταν για την υπόθεση, όταν ο πατέρας του που ενημερώθηκε από το γιο του τα γεγονότα, τους συνέστησε «να πάμε στο δωμάτιο για να συνεννοηθούμε τι θα πούμε στην Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Γρηγορίου επειδή φοβόταν πολύ έμεινε δύο μέρες και δύο νύχτες στο σπίτι μιας φίλης της και ότι πριν τη σύλληψη της επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μάριο Χριστοδούλου, με τον πατέρα του να απαντά το τηλέφωνο και να την ενημερώνει ότι είχε συλληφθεί από την Αστυνομία.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την αντεξέταση της Σοφίας Γρηγορίου από τον Μιχάλη Πική συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη
ΚΥΠΡΟΣ

Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη

Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»
ΚΟΣΜΟΣ

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας