Οκταήμερη κράτηση σε Ινδό και Πακιστανούς για το φονικό στη Δερύνεια

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 7.1.2017
Οκταήμερη κράτηση σε Ινδό και Πακιστανούς για το φονικό στη Δερύνεια
Οι δύο Πακιστανοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 4 – 5 Ιανουαρίου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον ενός Ινδού ηλικίας 21 ετών και δύο Πακιστανών ηλικίας 22 και 23 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου 23χρονου Ινδού που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στη Δερύνεια.


Ο Ινδός αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, μαχαιροφορίας και κατοχής επιθετικών οργάνων.

Οι δύο Πακιστανοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 4 – 5 Ιανουαρίου σε Δερύνεια και Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2017 19χρονος από την Ινδία μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και κατήγγειλε ότι 15 λεπτά προηγουμένως έξω από το διαμέρισμα που διαμένει με άλλους έξι ομοεθνείς του στη Δερύνεια, πέντε άτομα από την Ινδία τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα και τους χτύπησαν με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ίδιος με τους έξι ομοεθνείς του μετέβησαν σε παραλία στην Αγία Νάπα για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από αυτούς. Στη παραλία οι επτά συνάντησαν τον 21χρονο ύποπτο μαζί με άλλους τέσσερις Ινδούς φίλους του, ορισμένοι από τους οποίους ήταν γνωστοί στους επτά με τα ονόματα τους ενώ κάποιους τους γνώριζαν μόνο από το πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο όλοι οι Ινδοί διασκέδασαν στην παραλία καταναλώνοντας αλκοόλ και στη συνέχεια οι επτά παραπονούμενοι μαζί με τον 21χρονο ομοεθνή τους και άλλους 4 Ινδούς πήγαν σε σπίτι κοινού τους φίλου στη περιοχή Περνέρας στον Πρωταρά όπου συνέχισαν τη διασκέδαση τους.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της διασκέδασης ένας από τους παραπονούμενους είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον 21χρονο ύποπτο, πιθανώς λόγω μέθης και λίγο αργότερα έφυγαν όλοι από τη συγκεκριμένη οικία.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία οι 7 παραπονούμενοι πήγαν στο διαμέρισμα τους στη Δερύνεια και κατά τη διαδρομή ένας από τους καταζητούμενους τηλεφώνησε σ’ αυτόν που είχε λεκτική αντιπαράθεση και του είπε ότι θα πάνε στο σπίτι τους να τους κτυπήσουν.

Ταυτόχρονα ο 21χρονος τηλεφώνησε σε κοινό τους φίλο με τον οποίο διασκέδαζαν στη περιοχή Περνέρας και του ανέφερε ότι θα πήγαινε στο σπίτι των ομοεθνών τους για να «παλέψουν».

Γύρω στις 02.15 ο 21χρονος ύποπτος μαζί με άλλους 4 Ινδούς και ένα άλλο πρόσωπο έφτασαν έξω από το διαμέρισμα των παραπονούμενων με αυτοκίνητο και οι έξι από τους 7 διαμένοντες στο διαμέρισμα κατέβηκαν στο δρόμο όπου και σημειώθηκε συμπλοκή.

Συγκεκριμένα οι δύο από τους Ινδούς επιτέθηκαν με μαχαίρια σε 23χρονο και τον μαχαίρωσαν δύο φορές, ενώ οι άλλοι επιτέθηκαν σε τρία πρόσωπα με μαχαίρια και ρόπαλα και τα τραυμάτισαν.

Μετά τη συμπλοκή οι έξι Ινδοί αποχώρησαν από τη περιοχή ενώ τέσσερις από τους επτά ομοεθνείς τους μαζί με το θύμα, μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και κατήγγειλαν την υπόθεση.

Ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και παρέλαβε τα θύματα όπου ο 23χρονος διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός αφού έφερε δύο τραύματα εκ των οποίων το ένα στη περιοχή της καρδιάς.

Στη σκηνή του επεισοδίου μετέβησαν μέλη της ΥΠΕΓΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας όπου περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και ξύλα με κηλίδες αίματος.

Στις 4 Ιανουαρίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων Ινδών και καταζητούνται, ενώ για τον 21χρονο ύποπτο και ένα άλλο άτομο γίνονταν εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα στοιχεία τους.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία λίγο μετά τη διάπραξη του φόνου ο 21χρονος ύποπτος τηλεφώνησε σε πρόσωπο από τη Λευκωσία και του ζήτησε βοήθεια για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επειδή όπως ανέφερε ένας από τους φίλους του έφερε τραύμα στο κεφάλι μετά από πτώση σε σκάλες.

Κατά την άφιξη τους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο ένας από τους Ινδούς έδωσε ψευδώς τα στοιχεία του 21χρονου υπόπτου και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες για το τραύμα στο κεφάλι έφυγε από το Νοσοκομείο.

Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου ο 21χρονος ύποπτος μαζί με τους δύο Πακιστανούς ανακόπηκαν από μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας στο οδόφραγμα του Περγάμους, έδαφος των Βάσεων, στην προσπάθεια του να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές.

Οι τρεις συνελήφθηκαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και σε κατάθεση του ο 21χρονος Ινδός επιβεβαιώνει τις θέσεις των παραπονούμενων αναφορικά με τις συνθήκες, τους χώρους που συναντήθηκαν και την παρεξήγηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανέφερε ακόμα ότι ένας από τους τέσσερις καταζητούμενους ήταν το άτομο που τους έδωσε τα επιθετικά όργανα, δηλαδή τα ρόπαλα και τα άλλα αντικείμενα και διευθέτησε την συνάντηση με τους παραπονούμενους για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 21χρονου υπόπτου, που φέρει τραύματα από μαχαίρι στα δάκτυλα, κατά τη διαφυγή τους από τη σκηνή πέταξαν σε άγνωστο μέρος όλα τα επιθετικά όργανα ενώ σημείωσε ότι οι δύο Πακιστανοί ύποπτοι γνώριζαν για την υπόθεση του φόνου.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί περίπου 20 καταθέσεις από αλλοδαπούς ενώ έγιναν έρευνες σε διάφορα υποστατικά παγκύπρια προς εντοπισμό μαρτυρίας και για ανεύρεση των δραστών.

Ζητώντας από το Δικαστήριο την έκδοση διατάγματος κράτησης για τους τρείς υπόπτους ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται να ληφθούν περίπου 30 ακόμα καταθέσεις, αναζητούνται πέντε άτομα από τα οποία ο ένας είναι άγνωστος, θα γίνουν έρευνες προς εντοπισμό των μαχαιριών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση, θα γίνουν έρευνες σε Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι καταζητούμενοι μετέβησαν για ιατρική περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον των τριών υπόπτων διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπλίνκεν: Έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπλίνκεν: Έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου

Μπλίνκεν: Έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου

Ο Πρ. Χριστοδουλίδης στηρίζει επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρ. Χριστοδουλίδης στηρίζει επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα

Ο Πρ. Χριστοδουλίδης στηρίζει επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα

Ο Πούτιν απομάκρυνε τους υφυπουργούς Άμυνας και διόρισε συγγενή του
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν απομάκρυνε τους υφυπουργούς Άμυνας και διόρισε συγγενή του

Ο Πούτιν απομάκρυνε τους υφυπουργούς Άμυνας και διόρισε συγγενή του

Παγκύπριες: Αναστάτωση για το γραπτό των Μαθηματικών Κατεύθυνσης - Τι ζητούν οι γονείς (φώτο)
ΚΥΠΡΟΣ

Παγκύπριες: Αναστάτωση για το γραπτό των Μαθηματικών Κατεύθυνσης - Τι ζητούν οι γονείς (φώτο)

Παγκύπριες: Αναστάτωση για το γραπτό των Μαθηματικών Κατεύθυνσης - Τι ζητούν οι γονείς (φώτο)

Απέστειλε καταγγελία στον INTOSAI κατά του Ελεγκτή η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
ΚΥΠΡΟΣ

Απέστειλε καταγγελία στον INTOSAI κατά του Ελεγκτή η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου

Απέστειλε καταγγελία στον INTOSAI κατά του Ελεγκτή η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου