Ζωή Λάσκαρη: Η απίθανη αποκάλυψη 58 χρόνια μετά

BUZZLIFE /PEOPLE

«Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Ζωή δεν γνώριζε για την αλλαγή. Το έμαθε όταν είδε την αφίσα της πρώτης της ταινίας. Δεν αντέδρασε.»

Μια απίστευτη αποκάλυψη για τη Ζωή Λάσκαρη έκανε άνθρωπος της οικογένειάς της στο περιοδικό Down Town. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν η γνωστή ηθοποιός, το 1959, ταξίδεψε στην Αμερική για τον διαγωνισμό «Miss Υφήλιος», μια κοπέλα από την Ελλάδα την κατέδωσε πως έχει δώσει ψεύτικη ηλικία κι έτσι βρέθηκε μια ανάσα από την απέλασή της από την Αμερική.

«Κερδίζει τον τίτλο της Star Ελλάς και ταξιδεύει στην Αμερική για τον τίτλο Miss Υφήλιος. Εκεί, μια ανταγωνίστριά της από την Ελλάδα καρφώνει στις αρχές ότι έχει δώσει ψεύτικη ηλικία και απειλούν να την απελάσουν. Τελικά, τα καταφέρνει με τη βοήθεια μιας ισχυρής ελληνικής οικογένειας του Μαϊάμι να παραμείνει, αλλά αποκλείεται από τον διαγωνισμό. Έζησε έναν χρόνο εκεί παίζοντας σε σποτάκια και τελικά γύρισε πίσω. Την ανακαλύπτει ο Φίνος και την κάνει πρωταγωνίστρια στον “Κατήφορο”. Και εκεί ξεκινάνε όλα», είπε χαρακτηριστικά στο Down Town άνθρωπος της οικογένειάς της.

Στη συνέχεια, ο έμπιστος συνεργάτης της επί 10 χρόνια Γιώργος Σιδέρης, που είχε αναλάβει να γράψει τη βιογραφία της, εξηγεί στο Down Town γιατί άλλαξε το όνομά της από Κουρούκλη σε Λάσκαρη:

«Υπάρχει μια διχογνωμία για το πώς βαφτίστηκε “Λάσκαρη”. Η Ζωή υποστήριζε ότι της έδωσε ο Φίνος. Άλλοι λένε ο Δαλιανίδης. Το σίγουρο είναι ότι προέρχεται από τον δρόμο Λασκάρεως, που είναι κάθετη στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Ζωή δεν γνώριζε για την αλλαγή. Το έμαθε όταν είδε την αφίσα της πρώτης της ταινίας. Δεν αντέδρασε. Ήταν “ότι πει ο Φίνος”».

Φωτογράφιση του 1968, στο σπίτι της στο Κολωνάκι, με την κόρη της Μάρθα.


Επιστροφή
στην αρχή