Ζητούμε ειλικρινείς προθέσεις...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΤΗΛΕΣ
Βlog

Aν υπάρχει αληθινή πρόθεση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη διαιτησία μας, πρέπει η προσπάθεια τα έργα και οι πράξεις μας να είναι συνεχείς προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η «κυρία», παρά τη νίκη της στο ντέρμπι, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως θα ενημερώσει γραπτώς την ΚΟΠ και την Επιτροπή Διαιτησία «για να τα παράπονά μας και για ακόμα μια φορά με τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα προσπαθήσουμε να συνδράμουμε στη βελτίωση τού κατά γενική ομολογία ταλαιπωρημένου χώρου της διαιτησίας».

 

Το ερώτημα που τίθεται σε διάφορες συζητήσεις, είναι αν τα σφυρίγματα του Λεόντιου Τράττου δικαιολογούν τα ήπια παράπονα της «κυρίας»! Όλοι θα συμφωνήσουν πως ο Κύπριος ρέφερι δεν υπέπεσε σε μεγάλα λάθη, σε λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ο κάθε ένας μπορεί να έχει την άποψή του.

 

Η δική μου άποψη είναι πως αν θέλουμε πραγματικά μια «καθαρή» διαιτησία, μια διαιτησία αξιόπιστη, πρέπει να δουλέψουμε γι΄ αυτό. Να μην αποσιωπούμε όταν μας συμφέρει. Να έχουμε την ίδια θέληση για εξυγίανση της κατάστασης όταν ευνοηθούμε και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις να μην κάνουμε λόγο για «ανθρώπινα λάθη» και σε παρόμοιες διαιτησίες που αδικούμαστε να μιλάμε για «σφαγή». Να έχουν το θάρρος οι ομάδες να εκφράζουν τα παράπονά τους, έστω και αν κερδίζουν τα παιχνίδια.

 

Προπάντων τα σωματεία μας πρέπει να έχουν ειλικρινή πρόθεση να διορθώσουν την κατάσταση και να μην θέλουν να προκαλέσουν εντυπώσεις, να στρέψουν τα φώτα πάνω τους με ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα.  Μας έκαναν να είμαστε προκατειλημμένοι ή και καχύποπτοι στις διάφορες ανακοινώσεις που εκδίδουν. Στο χέρι τους είναι να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Με ειλικρινές τοποθετήσεις και ειλικρινές προτάσεις γύρω από το θέμα της διαιτησίας. Απαιτεί χρόνο και συνεχή δουλειά για να τα καταφέρουν...


Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ζβέρεφ νίκησε τους καλύτερους και το Λονδίνο υποκλίθηκε! (videos)

Πολίτης Sports, 22:21 (τελευταία ενημέρωση 22:21)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πασκουάλ: «Ο Παππάς έπαιξε εξαιρετικά»!

Πολίτης Sports, 21:51 (τελευταία ενημέρωση 21:51)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπλατ: «Όταν ο Καλάθης ήρθε στην Ελλάδα πόσο έπαιζε;»

Πολίτης Sports, 21:34 (τελευταία ενημέρωση 21:34)

Επιστροφή
στην αρχή