Παιδική Λογοτεχνία: «Ζει το ντόντο;» της Μαρίας Πιερή Στασίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΗΣ REPORT

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια σ’ έναν εξωτικό και μυστηριώδη τόπο, στα ίχνη ενός θρυλικού όσο και γοητευτικού πλάσματος.

Νέα έκδοση Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη σειρά «Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία» 

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση στη σειρά ‘Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία’ με τίτλο Ζει το ντόντο; της Μαρίας Πιερή Στασίνου.  Το βιβλίο εξασφάλισε το Α΄ Βραβείο του Διαγωνισμού του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου 2014 και εικονογραφήθηκε από τον Βασίλη Κουτσογιάννη, ο οποίος τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Διαγωνισμού Εικονογράφησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου 2015.

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια σ’ έναν εξωτικό και μυστηριώδη τόπο, στα ίχνη ενός θρυλικού όσο και γοητευτικού πλάσματος.

Η Μαίρη βρίσκεται με τον πατέρα της στον Μαυρίκιο, το νησί του Ινδικού Ωκεανού.  Ο πατέρας της είναι φωτογράφος και μέλος μιας επιστημονικής ομάδας η οποία διερευνά την εξαφάνιση ενός ενδημικού πτηνού, του ντόντο.  Όση ώρα απουσιάζει ο πατέρας της, εκείνη τριγυρίζει στο νησί παρέα με δύο ντόπια συνομήλικά της παιδιά, τον Αντρέ και τον Φιλίπ.  Δύο απανωτές ληστείες, η μία στο μουσείο γραμματοσήμων και η άλλη στον χώρο των ανασκαφών της αποστολής, καθώς και η ανακάλυψη ενός ημερολογίου που κρύβει ένα μυστικό για τα ντόντο θα βάλουν τα παιδιά σε περιπέτειες και μπελάδες.  Στα πόδια τους θα μπλεχτούν και δύο ηλικιωμένοι, που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο φέρονται ύποπτα και σχεδόν εχθρικά.

Η καλλιτεχνική και τυπογραφική επιμέλεια έγινε από τις Εκδόσεις Κέδρος και η εκτύπωση στο τυπογραφείο Κωνσταντίνος Κουσούλης για λογαριασμό των Εκδόσεων Κέδρος και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η έκδοση είναι χαρτόδετη, διαστάσεων 14 x 20,5 εκ., αριθμεί 91 σελίδες, περιλαμβάνει ασπρόμαυρες εικόνες και απευθύνεται σε παιδιά από 10 χρονών και άνω. Διατίθεται στην τιμή των 6,60 σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Κύπρο.

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή