Ξεκίνησε το Radisson Blu στη Λάρνακα!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα παρά τον κόμβο του λιμανιού προσελκύει ποιοτικό τουρισμό - Εκατοντάδες είναι οι νέες θέσεις εργασίας

Μια νέα εποχή ξεκίνησε χθες για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας. Άνοιξε επίσημα τις πύλες του το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu που βρίσκεται παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού, υποδεχόμενο τους πρώτους ξένους πελάτες του. Οι πρώτοι τουρίστες που κατέλυσαν στα δωμάτια του Radisson Blu Λάρνακας κατάγονται από την Ιορδανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία. Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Λάρνακας διαθέτει 106 δωμάτια, εκ των οποίων τα 52 είναι σουίτες. Περί τα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Q Blue Plaza, το οποίο θα περιλαμβάνει περίπου 11 καταστήματα, εκ των οποίων τα δύο θα είναι εστιατόρια και το ένα καφετέρια. Θα στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Διαχειρίστρια εταιρεία του Radisson είναι η Sunny Seeker, η οποία διαχειρίζεται και το γνωστό ξενοδοχείο Princess στον δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας. Ο διευθυντής της Sunny Seeker Μάριος Πολυβίου δήλωσε στον «Π» ότι ήδη υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις στο Radisson μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους από τουρίστες που προέρχονται από διάφορες χώρες, σημειώνοντας ότι οι ενδείξεις για το καινούργιο ξενοδοχείο είναι άκρως θετικές. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι με τη λειτουργία του το Radisson Blu θα αλλάξει προς το καλύτερο την πορεία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Λάρνακας και θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό στην πόλη. Όπως είπε, πρόκειται για πασίγνωστη αλυσίδα ξενοδοχείων σε 140 χώρες, με πέραν των 1.500 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλες τις ηπείρους. Αποτελεί, δε, τιμή για τη Λάρνακα που το Radisson Blu θα λειτουργήσει στην πόλη του Ζήνωνος.

Αλλάζει η περιοχή


Παράλληλα, η λειτουργία του ξενοδοχείου Radisson Blu αναμένεται τα προσεχή χρόνια να προσδώσει αξία και να δημιουργήσει προοπτικές για νέες επενδύσεις στην περιοχή του κυκλικού κόμβου του λιμανιού Λάρνακας, η οποία τα τελευταία χρόνια θεωρείται υποβαθμισμένη κι έχει περιέλθει σε μαρασμό. Και τούτο διότι πολλές επιχειρήσεις και νυχτερινά κέντρα που λειτουργούσαν παλαιότερα στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και αρκετά χρόνια. Περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή του κόμβου του λιμανιού πιστεύεται ότι θα προσδώσει και η πολυπόθητη ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας καθώς και η μετακίνηση των οχληρών εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου που βρίσκονται σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων. Μάλιστα, οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος θεωρούνται άκρως καθοριστικοί για το μεγαλόπνοο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, κατά πόσον δηλαδή η ισραηλινή κοινοπραξία (είναι η μόνη που επιδεικνύει πραγματικό ενδιαφέρον για το έργο) θα υποβάλει τελικά επίσημη προσφορά στο κράτος για να αναλάβει το project.


Επιστροφή
στην αρχή