Ξεκίνησε η μεταγραφολογία στη Formula 1

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /FORMULA 1

Ποιοι είναι οι... προτεινόμενοι οδηγοί για να φύγουν από τη Formula 1 και ποιοι θα τους αντικαταστήσουν; Όλες οι φήμες...

Φουντώνουν οι φήμες για τις μελλοντικές μεταγραφές στη Formula 1. Στο Γκραν Πρι του Μονακό γίνονται παραδοσιακά οι πρώτες σοβαρές διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ ομάδων, πιλότων και χορηγών και ήδη άρχισαν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι ημέρες του Τζένσον Μπάτον στη McLaren-Honda είναι πλέον μετρημένες. Ο 37χρονος Βρετανός κοστίζει στην τωρινή ομάδα του γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και θα αντικατασταθεί το 2017 από τον Βέλγο Στόφελ Βαντόρν, του οποίου το συμβόλαιο θα καλυφθεί πλήρως από τους χορηγούς του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Μπάτον έχει ήδη μία πρόταση για επιστροφή στη Williams, από την οποία θα απομακρυνθεί ένας εκ των Μπότας ή Μάσα.

Η Renault φέρεται επίσης δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις του Τζόναθαν Πάλμερ, που εμπλέκεται συχνά σε ατυχήματα, αλλά δεν φέρνει βαθμούς. Ο Βρετανός ενδέχεται να αντικατασταθεί ακόμη και στη διάρκεια της εφετινής σεζόν, ενώ δεν έχει κανένα μέλλον στη γαλλική ομάδα, όπως και ο Χαριάντο στη Manor. Τα λεφτά των χορηγών του Ινδονήσιου πιλότου στέρεψαν και αν βρεθεί κάποιος άλλος οδηγός με μερικά εκατομμύρια ευρώ προίκα, τότε θα κουνήσει ο Χαριάντο μαντίλι. Εδώ να πούμε ότι και ο άλλος οδηγός της Manor, Πασκάλ Βερλάιν, έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα, στηρίζεται όμως από τη Mercedes, οπότε δεν αμφισβητείται προς το παρόν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποκαλύψεις του Ρον Ντένις στο περιθώριο του Γκραν Πρι στο Μονακό. Ο Βρετανός ρωτήθηκε, ποιους πιλότους θα ήθελε να είχε στην ομάδα της Williams και απάντησε «τον Ζιλ Βιλνέβ και τον Μίκαελ Σουμάχερ», οι οποίοι έγραψαν ωστόσο χρυσές σελίδες με την ιταλική Ferrari. Απωθημένα είναι αυτά!

 

Πηγή: gazzetta.gr


Επιστροφή
στην αρχή