«Ξεκινάμε!» Με το βλέμμα στην Υπερδνειστερία!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Тирасполь. Τιράσπολ. Πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας. Για το «υπ. επανενσωμάτωσης» των Μολδαβών έμαθαν χθες από το tweet της Aλιόνα (Ελένη) Ποζάβλιν

Η μέρα ξεκίνησε όμορφα. Αν εξαιρούσε κανείς μια ζέστη που ξαναγύρισε και ένα φθινόπωρο το οποίο ξανάφυγε πριν έρθει, τη μέρα που γιορτάζαμε την… ανεξαρτησία μας με ελληνικές σημαίες και τσίρκο δύο δανεικών F16 από άλλη χώρα για να ερεθιστούν τα πλήθη των Ουγκάνων, αν λοιπόν τα παρέβλεπε κανείς όλα αυτά, ΟΚ και μερικές χιλιάδες άλλα άκρως ανησυχητικά για την επιδεινούμενη κατάσταση της όποιας δημόσιας ψυχικής υγείας στη βραχονησίδα σημάδια, ήταν μια όμορφη μέρα.

Και η συνέχεια έμελλε να γίνει ακόμη καλύτερη.

Το κακομαθημένο ξύπνησε και έκανε share στο twitter τη στήλη καθημερινού αρθρογράφου παραθέτοντας απλώς τον τίτλο της: «Γκουτέρες: Οι πλευρές κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία. Κάποιος μας κοροϊδεύει κ. Πρόεδρε;».

Το περιεχόμενο της στήλης και οι πολιτικές εξισώσεις που έκανε ο συνάδελφος, προκειμένου να απομονώσει από τη μία μόνο τις αναφορές που συνέφεραν το συμπέρασμα που εξήγαγε (που τράβηξε για την ακρίβεια) και από την άλλη, παραβλέποντας όλα τα σημεία διάστασης που κατέγραψε ο γ.γ. του ΟΗΕ και τα οποία αποδυνάμωναν την προσέγγισή του, ήταν ένα θέμα.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα της στήλης, ούτε καν ο Μachiavelli for Dummies τίτλος που επέλεξε. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει.

Το υπέροχο ερώτημα ήταν εάν ο ψευδοπρίγκιψ Νικόλας (Βελιγραδίου) έπαιξε με το «Γκουτέρες: Οι πλευρές κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία. Κάποιος μας κοροϊδεύει κ. Πρόεδρε;» έχοντας διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο. Διότι, παρά την προσέγγιση και τον τίτλο, το άρθρο μέσα έλεγε πως η έκθεση Γκουτέρες αναφερόταν σε πλήρη συμφωνία ΜΟΝΟ στην «ομοσπονδιακή εκτελεστική εξουσία και την αποτελεσματική συμμετοχή». Και όντως, υπήρχαν και σημαντικές αποκλίσεις. Στα όσα έλεγε το έγγραφο, αν όχι η στήλη.

Τι να έγινε; Ο Νικόλας έκανε την ανάρτηση θέλοντας συνειδητά να παραπλανήσει, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν ανοίγουν καν να διαβάσουν; Ή μήπως είδε τον τίτλο και έμεινε σ’ αυτό; Ήταν ψεύτης και πάλι ή απλώς τεμπέλης;

Υπεύθυνο σίγουρα δεν το λες για άνθρωπο που θέλει να κυβερνήσει.

Το ωραιότερο όμως ήταν τα likes. Πήρε 11 (έντεκα), αριθμό ρεκόρ για ανάρτηση του Νικόλα. Συνήθως κινείται μονοψήφια. Το ένα ήταν δικό του (χωρίς πλάκα έκανε like στον εαυτό του!) και μετά: η Αναστασία, ο (Λ)Άθως, το DIKO Social Media, ο Σενέκης, η εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ…! Πολυσυλλεκτικός, που λέμε. Μόνο η Φωτεινή έλειπε.

ΟΚ και ο Αόρατος Δήμαρχος. Αλλά o Casper Γιωρκάτζης θέλει ένα διήμερο για τη διαδικασία. Μπορεί να δούμε το λάικ αύριο ή μεθαύριο.

Την ίδια ώρα, πάντα στο Dream Team της «δεύτερης καλύτερης λύσης», η Πολυσυνταξιούχος Αυτανάφλεξη, η οποία τις προάλλες έκανε ένα tweet στο οποίο κάτω από το όνομά της εμφανιζόταν με κεφαλαία το «ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΣΟΝΑ» (!) έγραφε και πάλι.

Το εξής: «Πολύ σωστά ο Νικόλας εισηγείται τη δημιουργία Επιτροπάτου για την επανενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία, με επίτροπο νομοταγή Τουρκοκύπριο που διαμένει στις ελεύθερες περιοχές. Να θυμίσουμε ότι στη Μολδαβία υπάρχει υπουργείο επανενσωμάτωσης της Υπερδνειστερίας. Ριζοσπαστική πρωτοβουλία που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη».

Σημειωτέον ότι οι «σχέσεις» της Μολδαβίας και της Υπερδνειστερίας (που δεν αναγνωρίζεται) δεν έχουν αλλάξει, είναι κάκιστες. Και το «υπουργείο επανενσωμάτωσης» είναι τόσο σοβαρό όσο το «υπεξ» των κατεχομένων. Μιλάμε για γελοιότητες φτιαγμένες για τον κόσμο που δεν ξέρει και δεν διαβάζει. Έτσι θα είναι και το «Επιτροπάτο». Αν το ονόμαζε και έτσι θα ήταν το πρώτο στη μετακομουνιστική εποχή και βεβαίως μετά την πτώση του Γ’ Ράιχ και τη διάλυση των Επιτροπάτων του Χίτλερ στην Ουκρανία και αλλού!

Όμως, πέρα από τα μποφόρια, όταν λέει η καμένη (μελλοντικά για την Ένωση) «με επίτροπο νομοταγή Τουρκοκύπριο που διαμένει στις ελεύθερες περιοχές», τι θέλει να πει; Ότι όσοι ζουν στα κατεχόμενα ζουν παράνομα; Από πότε;

Και εάν το πιστεύει η Αλιόνα (=Ελένη) Ποζάβλιν γιατί δεν βγαίνει να τους καλέσει δημόσια να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές και μαζί τον Νικόλα να το βάλει στη… νέα στρατηγική; Μετά από έξι μήνες δικαιούνται και τις περιουσίες τους εδώ άμεσα.

Δεν θα έπρεπε να το κάνει; Μαζί με την υπόσχεση, τα έξοδα των κηδειών των ΕΟΚΑΒητατζήδων και των άλλων ψεκασμένων οπαδών της οι οποίοι θα πάθουν το εγκεφαλικό από την απέχθεια και τον ρατσισμό τους για τους Τ/Κ να τα καλύψει η ίδια ως η πολιτικός με τις πιο υψηλές απολαβές. Η οποία τάχα, όταν είχε βγει το θέμα, θα έδινε ένα μέρος μιας από τις συντάξεις της σε απόρους. Αλλά δεν…

Εκεί θα το πάθαινε εκείνη το εγκεφαλικό. Από τη λύπη που θα ένιωθε ως μεγάλη φιλάνθρωπος -γνωστή και ως Αφρικούλα- μην μπορώντας να τους βοηθήσει όλους.

Καλά συνεχίστηκε η μέρα. Και στο τέλος της, ήρθε το πιο αγαπημένο. Η ΝΕ.ΟΙ. (Νεολαία Περδίκη) έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως σε έρανο που έκανε «συγκεντρώθηκαν 11 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της οργάνωσης».

Σπατάλες μόνο δεν θέλω!

Παρ’ όλα αυτά, ήταν μια σημαντική στιγμή για το Κίνημα. Ήταν η ώρα που ο Περδίκης -ρε Γιώρκο, πε μου τζαι εν θα πω, εν επήες στον έρανο ή έβαλες άδειο φακελάκι;- ο οποίος εν αντιθέσει με σοβαρά στελέχη του Κινήματος, όπως ο Θεοπέμπτου λ.χ., πιστεύει ακόμη ότι υπάρχουν «ψεκασμοί», πήρε την απάντησή του.

Γιατί να μας ψεκάζουν, Γιώρκο μου; Χρειάζεται;

Υστερόγραφο: Ποια σχέση μπορεί να έχει η «Μάχη» του Σαμψών με το ΝικολοΔΗΚΟ, κεντρώες δημοκρατικές δυνάμεις οέο; Ε, πλέον έχει! Ψάξτε το!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Φραγμό στις καταστροφικές ιδέες του Προέδρου

Πολίτης News, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή