Βροχερό τριήμερο: Αλλάζει σήμερα ο καιρός, πέφτει και η θερμοκρασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού. Δεν αποκλείεται να ρίξει και χαλάζι,

Ρεύμα από τα ανατολικά επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, φέρνοντας καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε ολόκληρο το νησί, τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ τις πιο λίγες πιθανότητες βροχής παρουσιάζουν τα δυτικά παράλια. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά τοπικά συννεφιασμένος. Αργότερα και προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν για να φέρουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα φθάσουν μέχρι και τα 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, δηλαδή κοντά στις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το βράδυ, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με ερασιτέχνες προγνώστες καιρού, οι περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχές είναι τα ορεινά, τα ημιορεινά και τα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, στους 14 έως 16 στα παράλια και στους 4 στα ψηλότερα ορεινά.

Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες, χωρίς να αποκλείεται το χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, ενώ την Κυριακή δεν αναμένεται οποιαδήποτε αξιόλογη μεταβολή.

2% η βροχόπτωση

Η βροχόπτωση του Νοέμβρη βρίσκεται μόλις στο 2% της κανονικής και, όπως προβλέπουν οι ερασιτέχνες προγνώστες καιρού, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσει γύρω στο 20%-30% της κανονικής. Επίσης, το σύνολο της βροχόπτωσης για το υδρολογικό έτος έχει φθάσει στο 68%.

Πάντως η εποχική πρόγνωση για τον Νοέμβριο αναφέρει πως αναμένεται να έχει κανονικές θερμοκρασίες, εκτός από τα παράλια που θα είναι μεταξύ 50% και 75% της κανονικής. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι στο 75%-100%. Στα βορειοδυτικά παράλια θα φθάσει και το 125% της κανονικής.

Θερμότερος του κανονικού κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να είναι ο Δεκέμβριος. Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί από 50%-75% της κανονικής σε όλη την περιοχή της Κύπρου, εκτός από τα νοτιοανατολικά παράλια, όπου φαίνεται ότι θα κυμανθεί κάτω του 50% της κανονικής.


Επιστροφή
στην αρχή