Βρισιές και κατάρες για «Αμερικάνο»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο 33χρονος είχε την ευχέρεια να ειδοποιήσει την Αστυνομία, αφού ένιωθε ότι απειλείτο η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του από το θύμα..

«Σχεδίασε τη δολοφονία του θύματος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι αυτό θα μετέβαινε στο σπίτι του», υπέδειξε η Ρέα Λιμνατίτου, επαρχιακή δικαστής Λεμεσού, αναφερόμενη στον 33χρονο Βαλεντίνο Στυλιανού, κρίνοντάς τον ένοχο στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης του άλλοτε φίλου του Ανδρέα Στυλιανού, άλλως Αμερικάνου, 39 ετών, που διαπράχθηκε το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2016 στην οδό Τήνου στη Λεμεσό.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείου Λεμεσού για επιβολή διά βίου ποινής φυλάκισης στον κατηγορούμενο συνοδεύτηκε από το ξέσπασμα της συζύγου του θύματος, με βρισιές και κατάρες κατά του 33χρονου, το οποίο συνεχίστηκε στους διαδρόμους του δικαστηρίου και έληξε με την παρέμβαση αστυνομικών. Η ποινή είναι βαρύτατη, παρά τα όποια ελαφρυντικά στοιχεία κατάθεσε η υπεράσπιση. Σε δηλώσεις της στον «Π», η αδελφή του θύματος Μαρία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι απονεμήθηκε δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι επιτέλους θα ησυχάσει η ψυχή του αδελφού της. Στην πολυσέλιδη απόφασή του το δικαστήριο τόνισε ότι ο 33χρονος είχε την ευχέρεια να ειδοποιήσει την Αστυνομία, αφού ένιωθε ότι απειλείτο η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του από το θύμα, αλλά αντ’ αυτού επέλεξε την αυτοδικία.

Ενέδρα θανάτου


Ελατήριο της δολοφονίας αποτέλεσε η ρίψη πυροβολισμών με πιστόλι από το θύμα κατά της οικίας του θύτη, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για έλεγχο που είχε γίνει στο όχημά του την προηγούμενη ημέρα από την ΥΚΑΝ, κατά τον οποίον εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. Ακολούθως ο 33χρονος οδήγησε εσκεμμένα το όχημά του προς τη μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα του 39χρονου, με αποτέλεσμα αυτός να βρει ακαριαίο θάνατο. Ενωρίτερα, την ίδια ημέρα, είχε προηγηθεί έντονη λεκτική αντιπαράθεση τηλεφωνικώς μεταξύ των δύο με βρισιές και απειλές. Συγκεκριμένα, το θύμα φέρεται να απείλησε τον 33χρονο ότι θα μετέβαινε στην οικία του, με σκοπό να σκοτώσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Όταν ο Βαλεντίνος ενημερώθηκε από φίλο του ότι ο Αμερικάνος κατευθυνόταν όντως προς το σπίτι του και συνειδητοποίησε ότι θα υλοποιούσε τις απειλές του, αντί να ειδοποιήσει την Αστυνομία, αποφάσισε να αναμετρηθεί ο ίδιος με το θύμα μέχρι θανάτου. «Άφησ’ τον να έρτει», απάντησε χαρακτηριστικά στον φίλο του που τον ειδοποίησε. Πήρε το όχημα της μητέρας του και στήθηκε στη γωνία του δρόμου. Όταν είδε το θύμα να πυροβολεί κατά της οικίας του, αναβόσβησε τα φανάρια του αυτοκινήτου προκειμένου να γίνει αντιληπτός από τον 39χρονο. Την ίδια ώρα εκκίνησε το όχημά του και κατευθύνθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του μοτοσυκλετιστή με κινήσεις ζικ-ζακ, ανακόπτοντας την πορεία του. Η μετωπική σύγκρουση οχήματος και μοτοσυκλέτας ήταν σφοδρή. Ο Ανδρέας Στυλιανού εκτινάχθηκε κτυπώντας με το κεφάλι στον ανεμοθώρακα του οχήματος του 33χρονου, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να εκπνεύσει.

Διέψευσαν τους ισχυρισμούς

 
Μετά τη σύλληψή του, ο Στυλιανού ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Αμερικάνου ήταν αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος. Έτσι οι προσπάθειες των ανακριτών επικεντρώθηκαν στο να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν εσκεμμένη η πρόκληση του δυστυχήματος που επέφερε τον θάνατο του 39χρονου. Το αδίκημα του φόνου αποδείχθηκε από τις μαρτυρίες της ομάδας αναπαράστασης δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού.


Επιστροφή
στην αρχή