Βρετανία: Η έλλειψη χαλλουμιού και η λύση από Σύρους πρόσφυγες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Σε δημοσίευμά της η βρετανική Metro σημειώνει ότι η ζήτηση του χαλλουμιού παρουσιάζει φέτος αύξηση 26% σε σύγκριση με πέρσι

Τεράστιο θέμα προκύπτει στη Βρετανία με την έλλειψη χαλλουμιού από τα ράφια των υπεραγορών, με τον Τύπο να καλύπτει εκτενώς το θέμα.

Σε ρεπορτάζ της η Mail Online, ανέφερε πως οι παραγωγοί στην Κύπρο προσπαθούν να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς «το χαλλούμι εξαφανίζεται σε χρόνο μηδέν». Εκπρόσωπος της εταιρείας που τροφοδοτεί τη Βρετανία με το προϊόν, ανέφερε πως έχουν σταλεί έκτακτες προμήθειες, ενώ μία ομάδα του Roslin Institute στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου εργάζεται προκειμένου να παρέχει βοήθεια στους Κύπριους αγρότες.

Σε δημοσίευμά της η Metro σημειώνει παράλληλα, ότι η ζήτηση του χαλλουμιού παρουσιάζει φέτος αύξηση 26% σε σύγκριση με πέρσι.

Ωστόσο, στο δημοσίευμά της η Metro, σημειώνει ότι σε επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους γνωστών αλυσίδων υπεραγορών στη Βρετανία, τονίστηκε πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη χαλλουμιού στην αγορά, παρά την αυξημένη ζήτηση. Σημειώνει παράλληλα ότι ίσως παρουσιάζονται κάποιες ελλείψεις σε μικρές υπεραγορές, ωστόσο μπορεί εύκολα κάποιος να προμηθευτεί από αλλού.

Πάντως, η συζήτηση για το χαλλούμι στα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται με πολλούς χρήστες να σημειώνουν ότι δυσκολεύονται να αγοράσουν το αγαπημένο τους προϊόν.

Σύροι πρόσφυγες δίνουν τη λύση

Την ίδια στιγμή, την απάντηση στην έλλειψη χαλλουμιού λέει ότι έχει μία οικογένεια Σύρων προσφύγων που ζει στη Βρετανία. Η Ραζάν και ο Ρατζίντ έφτιαξαν ένα προϊόν πανομοιότυπο με το χαλλούμι. Όπως ανέφερε το ζευγάρι στην Daily Mail, αφού δεν έβρισκαν χαλλούμι στην περιοχή τους, αποφάσισαν να το κάνουν οι ίδιοι. Σημείωσαν ακόμη ότι το προϊόν τους έχει ήδη αγαπηθεί από τους κατοίκους του Χάντερσφιλντ.

Το ζευγάρι άρχισε την παραγωγή του τυριού πριν από τρία χρόνια και πλέον στοχεύει στο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Βρετανών για το χαλλούμι.

* Πηγή φωτογραφίας: Twitter / @librarianamy


Επιστροφή
στην αρχή