Βραβείο Όργουελ στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Στην Carole Cadwalladr του Observer και του Guardian απονεμήθηκε φέτος το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας Τζορτζ Όργουελ.

Στην Carole Cadwalladr του Observer και του Guardian απονεμήθηκε φέτος το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας Τζορτζ Όργουελ, ως επιβράβευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της για τις σκοτεινές δραστηριότητες της Cambridge Analytica.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως από το Ίδρυμα Όργουελ, με την υποστήριξη της οικογένειας του θρυλικού συγγραφέα , στον δημοσιογράφο με την καλύτερη πολιτική γραφή της χρονιάς. 

Η Cadwalladr είχε δηλώσει ότι η εμπειρία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της, που ανάγκασε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την κατάχρηση των προοσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook, την έκανε να νιώθει σαν να ήταν «δεμένη σε ένα τρένο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα επί 18 μήνες».

«Αυτό που διαπιστώσαμε από αυτήν την υπόθεση ήταν η αποτυχία του υπάρχοντος συστήματος. Οι νόμοι μας δεν λειτουργούν και οι νομοθέτες μας δεν μπορούν να νομοθετήσουν. Δεν έχουμε την ενημέρωση που χρειαζόμαστε από τις μεγάλες πλατφόρμες τεχνολογίας» δήλωσε η ρεπόρτερ στην τελετή απονομής των βραβείων Όργουελ στο Λονδίνο, ευχαριστώντας το ομώνυμο ίδρυμα που την τίμησε με αυτή τη διάκριση.


Επιστροφή
στην αρχή