Βραβεία στα παιδιά που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Βιβλιοδρομίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμητικές πλακέτες και βιβλία στα πέντε παιδιά από την Κύπρο που εξασφάλισαν βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2017».

Τιμητικές πλακέτες και βιβλία στα πέντε παιδιά από την Κύπρο που εξασφάλισαν βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2017», που διεξήχθη την προηγούμενη σχολική χρονιά (2016-2017), επέδωσε σήμερα, με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τα πέντε παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα εξής: Άντρεα Λουκά και Ξανθούλα Λετυμπιώτου (διαγωνίστηκαν ως ομάδα), που φοιτούσαν στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πάφου Η΄:  Βραβείο Ε΄ Δημοτικού Εκτός Αττικής – Καλύτερης Ομαδικής Συμμετοχής, Λιού Άλις Ιωαννίδου και Λιού Λιάν Ιωαννίδου (διαγωνίστηκαν ως ομάδα), που φοιτούσαν στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου:  Βραβείο Στ΄ Δημοτικού Εκτός Αττικής – Καλύτερης Ομαδικής Συμμετοχής, Μέλανη Ανδρέου που φοιτούσε στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κιτίου: Βραβείο Σωματείου Παιδεία Αριστείας.
 
Ο διαγωνισμός «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ» προκηρύσσεται, κάθε χρόνο, από τα Εκπαιδευτήρια «ΓΕΙΤΟΝΑ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με την υποστήριξη της Ακαδημίας Αθηνών, του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, και των Ιδρυμάτων Αικατερίνης Λασκαρίδη και Ευγενίδου και διεξάγεται για 20ή χρονιά φέτος.
 
Απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου, που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και τη φετινή σχολική χρονιά, στις 27 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή 693 παιδιών από την Κύπρο. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

ΚΥΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή