Βλέπει Τουσκ και Γιούνκερ στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλόντ Γιούνκερ θα έχει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Ταγίπ Ερντογάν.

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας έχουν διαρραγεί, καθώς η Άγκυρα κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι δεν εφαρμόζουν τις πρόνοιες της συμφωνίας του 2016 για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ενώ οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις μαζικές διώξεις υπόπτων για συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, καθώς και την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος στις 21 Μαΐου αναμένεται να αναλάβει εκ νέου πρόεδρος του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), πράγμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να κατευθύνει ακόμη πιο άμεσα την πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, έχει απειλήσει με δημοψήφισμα για τη διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε., σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν τείνουν χείρα συνεργασίας προς την Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Νέα ώθηση στις σχέσεις με Τουρκία θέλει να δώσει η ΕΕ

Πολίτης News, 16:19 (τελευταία ενημέρωση 16:19)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξε και φέτος τις πύλες του στην Αθήνα το Erotica Art Festival

Πολίτης News, 15:50 (τελευταία ενημέρωση 15:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύνοδο των G7: Δέσμευση από όλους, πλην των ΗΠΑ

Πολίτης News, 15:43 (τελευταία ενημέρωση 15:43)

Επιστροφή
στην αρχή