Βίκτωρας: Αποδεδειγμένα ενδυναμώθηκε ο ρόλος της ΚΔ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης αναβάθμισε και ενδυνάμωσε τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, απαντά ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Σε άδικη και αστήρικτη κριτική από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν επέτρεψε την οποίαν αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, αλλά, αντιθέτως, μέσω των τριμερών συμμαχιών με χώρες της περιοχής, τα πολλαπλά ταξίδια του Προέδρου ανά την υφήλιο, τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, καθώς και την αναβάθμιση των σχέσεων και την άριστη συνεργασία που ανέπτυξε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς» σημειώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή απάντησή του στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

«Απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες άνοιξαν Πρεσβείες στη Λευκωσία, ενώ για πρώτη φορά η Ισλαμική Διάσκεψη δεν εξέδωσε ψήφισμα που αφορούσε το ψευδοκράτος» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Συνεπώς, η κριτική του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και άδικη και αστήρικτη» σημειώνει.

Επισημαίνει δε πως οι ειλικρινείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού δεν σημαίνουν κατ΄ ουδένα λόγο ότι αποδέχεται τις όποιες προσπάθειες που συνεχώς καταβάλλει η τουρκική πλευρά μετά το 1974, για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

«Είναι τουλάχιστον ατυχές μετά τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να στρέφει τα πυρά του κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας» καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Επιστροφή
στην αρχή