Βιάστηκαν για το VAR, ούτε λόγος για εφαρμογή στην Κύπρο!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Αν εφαρμοστεί τελικά και στην Κύπρο το Video Assistant Referee δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα γιατί πάλι θα βρούμε λάθος...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 30/6)

Έχω την εντύπωση ότι βιάστηκαν πάρα πολύ για να εφαρμόσουν το βίντεο στο ποδόσφαιρο. Κι ακόμα δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν είναι σωστός ο τρόπος που εφαρμόζεται σε κάποιους αγώνες του Μουντιάλ.

Τι εφαρμόζεται δηλαδή, που ο κάθε διαιτητής αποφασίζει κατά το δοκούν και από το πόσες διαμαρτυρίες θα δεχθεί από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές…

Να διευκρινίσουμε, με την ευκαιρία του σημερινού άρθρου, ότι το Video Assistant Referee χρησιμοποιείται μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις. Και ειδικότερα, όσον αφορά:

- ΤΑ ΓΚΟΛ (περιπτώσεις οφσάιντ, επιθετικού φάουλ, αν ένας παίκτης σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι).
- ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ (και όχι τις κίτρινες).
- ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
- ΤΙΜΩΡΙΑ σε λάθος παίκτη (κάρτα που δόθηκε σε έναν παίκτη, αλλά θα έπρεπε να δοθεί σε συμπαίκτη του).

Το VAR σιγά-σιγά και με τη σωστή εφαρμογή του σίγουρα θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Βέβαια, στην Ελλάδα (λέγεται ότι θα εφαρμοστεί από φέτος) και στην Κύπρο (όποτε εφαρμοστεί) δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα γιατί πάλι θα βρούμε λάθος.

Έτσι είναι, όταν κάτι δεν θέλεις να πάει καλά, δεν θα πάει, όσο σωστό κι αν είναι… Για την Κύπρο, βέβαια, το θέμα είναι και οικονομικό.

Θέλεις ειδική αίθουσα, θέλεις εκπαιδευμένους ανθρώπους που να πληρώνονται γι’ αυτή τη δουλειά, θέλεις… θέλεις και με 20, 30 και 40 εισιτήρια δυστυχώς θα χρειαστούν πολλές χορηγίες για να έχουμε κι εμείς μια μέρα το VAR. 


Επιστροφή
στην αρχή