Βερολίνο 2018: «Χάλκινος» ο Τσιάμης, χωρίς μετάλλιο ο Φιλιππίδης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΤΙΒΟΣ

Ενα ακόμα μετάλλιο προστέθηκε στην ελληνική συγκομιδή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο χάρη στον 36χρονο Δημήτρη Τσιάμη...

Έπρεπε να περάσει σχεδόν μια εικοσαετία στον αθλητισμό για να φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσιάμη ο οποίος σε ηλικία 36 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν κατά την έκτη και τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο.

Ο έμπειρος άλτης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάρθου αφού είχε καλύτερη προσπάθεια στα 16.78μ που είναι και η καλύτερη εφετινή του επίδοση.

Με το χάλκινο μετάλλιο του Τσιάμη η Ελλάδα έφθασε τα έξι μετάλλια στη διοργάνωση, αφού προηγήθηκαν τα χρυσά της Στεφανίδη, της Παπαχρήστου και του Τεντόγλου, καθώς και τα ασημένια της Κυριακοπούλου και της Μπελιμπασάκη.

Χωρίς μετάλλιο ο Φιλιππίδης

Εκτός μεταλλίων βρέθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έφτασε στην έκτη θέση του επί κοντώ, αφού υπερέβη τα 5.75 μέτρα σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση (5.71 μέτρα).

Ο Έλληνας αθλητής, που βρέθηκε για μία ακόμη φορά σε ένα τελίκό μεγάλη διοργάνωσης, άφησε τα 5.30μ, πέρασε με την πρώτη τα 5.50μ και την 2η τα 5.65μ, την πρώτη τα 5.75μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.80μ. 

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο εκπληκτικός 19χρονος Σουηδός, Άρμαντ Ντουπλάντις, ο οποίος μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα υπερέβη τα 6.05μ σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.

Ο 18χρονος άλτης άφησε στη 2η θέση τον 21χρονο Ρώσο επίσης ανερχόμενο αστέρι του επί κοντώ, Τιμούρ Μοργκούνοφ με 6.00μ και στην 3η τον Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.95μ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή