Βασιλόπιτα με ολόκληρο πορτοκάλι

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Την πρώτη θέση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχει η βασιλόπιτα και εμείς σας προτείνουμε την πιο κάτω απλή συνταγή, πλούσια σε άρωμα και γεύση

Υλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 πορτοκάλι

90 γραμμάρια φυστικέλαιο

45 γραμμάρια νερό ή λικέρ πορτοκαλιού

4 αβγά

20 γραμμάρια κονιάκ

300 γραμμάρια φαρίνα

3 κουταλάκια μπέικινγκ πάουτερ

200 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση
1. Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη. Λιώνετε ολόκληρο το πορτοκάλι στο μπλέντερ, αφού το πλύνετε καλά.

2. Το βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το λάδι, τα αβγά, το κονιάκ και το νερό και κτυπάτε για ένα λεπτό.

3. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα αμύγδαλα και κτυπάτε για άλλο ένα λεπτό.

4. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 50 με 55 λεπτά.

 

Η συνταγή ανήκει στη Μιράντα Λυσάνδρου

Καλή επιτυχία και Καλή χρονιά 

 


Επιστροφή
στην αρχή