Βαλβέρδε: «Πολύ κοντά το γυναικείο με το ανδρικό ποδόσφαιρο»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα πιστεύει ότι το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα πρέπει να περάσει μέσα από τη Masia

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμμετείχε στην ημερίδα της Μπαρτσελόνα «Είναι το ποδόσφαιρο και είναι γυναικείο», που αξιολόγησε το παρόν και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου και υποστήριξε την ανάγκη υποστήριξης και ανάπτυξής του.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ το ποδόσφαιρο των γυναικών. Η απόσταση μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού ποδοσφαίρου είναι πολύ κοντά. Δεν είναι άλλο άθλημα, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε δει πριν», υποστήριξε ο προπονητής των Μπλαουγκράνα.

«Υπάρχουν αθλήματα που έχουν μεγαλύτερη προβολή στα μέσα ενημέρωσης όπως το τένις, ενώ το ποδόσφαιρο των γυναικών δεν την έχει. Όμως αυτά τα βήματα που έχουν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν δεν υπήρχαν. Βέβαια, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία», πρόσθεσε ο Βάσκος τεχνικός.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστεύει ότι το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα πρέπει να περάσει μέσα από τη Masia. «Θα ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ακαδημία, ώστε τα κορίτσια να μπορούν να προχωρήσουν σε εκείνες τις κατηγορίες που δεν υπήρχαν πριν. Ήταν υπέροχο να ανακαλύψω τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η εμπειρία ήταν μεγάλη και με τα γήπεδα γεμάτα κόσμο, όπως την ημέρα που έπαιξαν στο San Mamés με 30.000 φιλάθλους».

 


Επιστροφή
στην αρχή