Β' Κατηγορία: Ανταγωνιστικό με ανέλπιστες εκπλήξεις το πρωτάθλημα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών, καμία ομάδα δεν έχει το απόλυτο των βαθμών, με τη συγκατοίκηση στην κορυφή να είναι κάπως ανέλπιστη...

Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις βρίσκει αυτό το σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και δίνεται η ευκαιρία στις ομάδες να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Με το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών, καμία ομάδα δεν έχει το απόλυτο των βαθμών, με τη συγκατοίκηση στην κορυφή να είναι κάπως ανέλπιστη.

Το ΘΟΪ Λακατάμιας και η Ομόνοια Αραδίππου για την ώρα κρατούν πίσω τους τις… παραδοσιακές μεγάλες ομάδες που θέλουν με μανία να επιστρέψουν στα σαλόνια.

Όπως φάνηκε πάντως, και ο φετινός μαραθώνιος θα είναι συναρπαστικός αφού όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Γενικά, οι διαφορές έως τώρα είναι μικρές και οι αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα θα είναι συνεχόμενες.

Ο Εθνικός Άχνας δείχνει μια σταθερότητα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός με τον Φάτζιο Μπούις στον πάγκο βρήκε πατήματα και ανεβαίνει, πετυχαίνοντας δύο απανωτές νίκες.

Ο Άρης αξιοποιεί την έδρα του αλλά εκτός δεν πάει καλά, ωστόσο είναι και αυτός κοντά και γλυκοκοιτάζει την κορυφή. Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών είναι επίσης μια υπολογίσιμη ομάδα που μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Αυτές που απογοητεύουν έως τώρα είναι η Αναγέννηση Δερύνειας που πήρε μόλις τρεις βαθμούς και η Αγία Νάπα που είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμα βαθμό.

Την καλύτερη επίθεση την έχει ο Οθέλλος με δέκα τέρματα, ωστόσο είχε πετύχει επτά σε ένα παιχνίδια (με ΜΕΑΠ 7-1), ενώ την καλύτερη άμυνα τη διαθέτει ο Εθνικός με δύο τέρματα παθητικό.

Ο απολογισμός στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είναι 81 τέρματα συνολικά.

Πρωτιά για Σολάρι

Στον πίνακα των σκόρερ την κούρσα οδηγεί ο Νταβίντ Σολάρι του Οθέλλου με πέντε γκολ. Από τέσσερα γκολ έχουν σημειώσει οι Νταβίντ Χοβσεπιάν και Αντριάν Πατουλέα του ΘΟΪ και της Ομόνοιας Αραδίππου αντίστοιχα.

Από τρία πέτυχαν οι Μασίνουα (Καρμιώτισσα), Κύπρου (Άρης), Πιντσέλι (Εθνικός Άχνας), Ρομό (Ολυμπιακός) και Ενρίκε (ΠΑΕΕΚ).

Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής: 

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
Οθέλλος - Εθνικός Άχνας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου
Ακρίτας - ΠΑΕΕΚ
ΘΟΪ Λακ. - Αγία Νάπα
Καρμιώτισσα - Ονήσιλος
ΑΣΙΛ - ΑΕΖ
Αναγέννηση Δερ. - Διγενής Ορ.
Ολυμπιακός - ΜΕΑΠ

 


Επιστροφή
στην αρχή