Τζόχανσον: απέρριψε το ρόλο του τρανς άνδρα μετά από έντονη κριτική

BUZZLIFE /PEOPLE

Η Τζόχανσον επρόκειτο να υποδυθεί τον εγκληματία Dante “Tex” Gill, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα με το όνομα Jean Gill, στην επερχόμενη ταινία Rub & Tug

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην ταινία και το ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί, ήρθε αντιμέτωπη με μια θύελλα αντιδράσεων από την LGBT κοινότητα, λόγω του ότι την ιστορία του Dante έπρεπε να παρουσιάσει ένας τρανς ηθοποιός.

Η πρώτη αντίδραση της Johansson αποκαλύφθηκε από τον ατζέντη της και αναφερόταν σε άλλους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τρανς ανθρώπους στη μεγάλη οθόνη, ανά τα χρόνια και δεν είχαν την ίδια αντίδραση για την επιλογή τους. «Πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντες των Jeffrey Tambor, Jared Leto και Felicity Huffman για περισσότερα σχόλια», είπε η Johansson.

Τώρα όπως φαίνεται, η Johansson παίρνει πίσω τα λόγια της, ζητώντας συγνώμη σε συνέντευξή της στο περιοδικό Out.

«Έμαθα πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα αυτό το σχόλιο. Ενώ θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, κατανοώ το λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο».


Επιστροφή
στην αρχή