Τσιελεπής για Κυπριακό: Σε ένα χρόνο τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Αν νομίζουμε ότι σε ένα χρόνο θα ξανανοίξουμε το computer και θα βρούμε το Κυπριακό έτσι όπως το αφήσαμε είμαστε πολύ γελασμένοι είπε ο κ. Τσιελεπής

Σύντομα και αυτή η προσπάθεια θα εξαντλήσει την προοπτική της και τότε ξεχάστε το Κυπριακό, ειδικότερα αν μπει στην μέση από τώρα η προεδρολογία, δήλωσε στο ΠΟΛΙΤΗΣ 107,6, ο Τουμάζος Τσιελεπής μέλος των διαπραγματευτικών ομάδων για το Κυπριακό.

Ο κ. Τσιελεπής ανέφερε ότι αν και μετά την Γενεύη υπάρχει εμπλοκή η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο περνά ο καιρός δεν θα εκτιμούσε ότι η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού τελείωσε.

Διαβάστε επίσης: Μετά την... πατάτα ψάχνουν φόρμουλα

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε τα καυτά ζητήματα των συνομιλιών, είπε ο κ. Τσιελεπής να δούμε αν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη πρόσθεσε, αλλά δεν είναι τα επιμέρους ζητήματα που πρέπει διαπραγματευόμαστε. Πρέπει να δούμε τα ουσιαστικά και αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία καταλήξαμε αν όχι θα δούμε πως πάμε παρακάτω.

Αν νομίζουμε ότι σε ένα χρόνο θα ξανανοίξουμε το computer και θα βρούμε το Κυπριακό έτσι όπως το αφήσαμε είμαστε πολύ γελασμένοι είπε ο κ. Τσιελεπής.

Χρειάζεται να γίνει η Γενεύη 2, πρόσθεσε, σαν προπαρασκευαστικό σχέδιο για να φτάσουμε στην διάσκεψη για την Κύπρο για να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για λύση.

Αναφορικά με την απόφαση της Βουλής για το θέμα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε και στις συνομιλίες ο κ. Τσιελεπής είπε ότι έπρεπε να σκεφτούμε πολύ πριν πάρουμε αυτή την απόφαση γιατί ξέραμε και αναμέναμε αυτές τις αντιδράσεις από την άλλη πλευρά.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Τουμάζου Τσιελεπή στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6:

 


Επιστροφή
στην αρχή