Τσιαττιστά, χοροί και εδέσματα στο 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Σωτήρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσιαττιστών από λαϊκούς ποιητές, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία

Πραγματοποιείται στις 3 Ιουλίου, το 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σωτήρας, που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι η εκδήλωση «στοχεύει στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Το Φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και της Κύπρου γενικότερα».
 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουλίου στις  επτά το βράδυ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με τις δύο δημοφιλείς παραδοσιακές ερμηνεύτριες σε Ελλάδα και Κύπρο, Αρετή Κετιμέ και Βασιλική Χατζηαδάμου, πλαισιωμένες από καταξιωμένους μουσικούς και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσιαττιστών από λαϊκούς ποιητές, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων.
 
Η είσοδος για το κοινό στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.


Επιστροφή
στην αρχή