Τσαβούσογλου: Αντί για διασμούς, ο Τραμπ να δοκιμάσει τη διπλωματία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Αντί ο Τραμπ να ανεβάζει τους δασμούς ας δοκιμάσει την διπλωματία, σημειώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Αντί ο Τραμπ να ανεβάζει τους δασμούς ας δοκιμάσει την διπλωματία, σημειώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε άρθρο του στην USA Today.

Στο ίδιο άρθρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Τουρκία φιλοξενεί στη βάση Ιντζιρλίκ τους Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προσθέτοντας ότι ενώ θα έπρεπε να ενισχύονται οι σχέσεις των δύο χωρών, υπό το φως της παγκόσμιας απειλής, αντίθετα αποδυναμώνονται.

“Οι δασμοί που επέβαλε ο Αμερικανός Πρόεδρος έχουν στόχο να επηρεάσουν την τουρκική οικονομία. Επιπλέον αυτοί οι δασμοί θα επηρεάσουν αρνητικά το εμπόριο ΗΠΑ - Ευρώπης", σημειώνει ο Τσαβούσογλου

"Και το Εμπορικό Επιμελητήριο ΗΠΑ αντέδρασε κατά του Τραμπ τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί αυτή η ανευθυνότητα”, αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “για το καλό όλων πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας δια της διπλωματίας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου


Επιστροφή
στην αρχή