Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τις ξαναζεστάνεις

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Όσοι έχουμε τη συνήθεια να τρώμε φαγητό από την προηγούμενη μέρα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι ασφαλές να ζεσταίνουμε ξανά όλα τα τρόφιμα

Υπάρχουν λοιπόν και οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις στο φούρνο. 

Μανιτάρια: Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα μανιτάρια πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως μετά το μαγείρεμα. Λόγω των πρωτεϊνών δεν πρέπει να τα βάλουμε για δεύτερη φορά σε φούρνο απλά να τα διατηρήσουμε για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βέβαια ισχύει και για τα φαγητά που περιέχουν μανιτάρια.

Πατάτες: Οι πατάτες αν δεν καταναλωθούν αμέσως μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπουν στο ψυγείο καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν κάποια μικρόβια εν ονόματι βοτυλικό κλωστηρίδιο. Το μικρόβιο αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση για αυτό ποτέ ξανά οι πατάτες για δεύτερη φορά στον φούρνο.

Σέλινο, σπανάκι και παντζάρια: Τα παντζάρια, το σπανάκι και το σέλινο περιέχουν νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη αν τα ξαναζεστάνουμε. Καλύτερα λοιπόν να τα καταναλώσεις κρύα. Αν πάλι υπάρχουν σαν υλικά μέσα σε σούπα, αφαίρεσέ τα και ζέστανέ την μόνη της.


Επιστροφή
στην αρχή