Τρείς πυρκαγιές σε Λεμεσό και Πάφο χθες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σε 3 πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τα αίτια τους να διερευνώνται

Σε 3 πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τα αίτια τους να διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 13.05 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα στο δρόμο από Λεμεσό προς το χωριό Φασούλα.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί της πόλης και επαρχίας Λεμεσού με 4 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.42. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμε και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας καθώς και το αεροσκάφος του τμήματος δασών το οποίο βρισκόταν σε περιπολία.
 
Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 1 ½ εκταρίου. Τα αίτια της διερευνώνται συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Στις 16.28, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (πεύκων ) σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άλασσας – Λάνειας.
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και σε χαράδρα. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν συνολικά 19 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, 7 από την πόλη και επαρχία Λεμεσού , 3 από Τμήμα Δασών, 2 από την Πολιτική Άμυνα, 1 από Επαρχιακή Διοίκηση, 1 από Ταμείο Θήρας και 5 από τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών Άλασσας, Μονάγρι, Λάνεια, Δωρός και Άγιου Γεώργιου. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης 8 εναέρια μέσα.
 
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.08 και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ½ τ.χλμ.
 
Στην πυρκαγιά παρέμειναν και παραμένουν δυνάμεις και αυτή τη στιγμή για ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 18.10 έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση παρά το χωρίο Τσάδα στην Πάφο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 6 συνολικά οχήματα από την πόλη και Επαρχία Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.55. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 ½ εκταρίου.
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 24ης Αυγούστου  2018 μέχρι και τις 06.00 της 27ης  Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε σε 86 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 47 αφορούσε πυρκαγιές, 32 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.


Επιστροφή
στην αρχή