Τραγανοί και μυρωδάτοι λουκουμάδες

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Ανήμερα των Φώτων η παράδοση ορίζει... παρασκευή λουκουμάδων. Ακολουθήστε την πιο κάτω συνταγή για τραγανούς και μυρωδάτους λουκουμάδες

Υλικά:

6 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο

1 ποτήρι φαρίνα

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

2 μέτριες πατάτες βρασμένες

Xλιαρό νερό
 

Για το σιρόπι:
7 ποτήρια νερό

5 ποτήρια ζάχαρη

Kανέλα

Μπορείτε επίσης να ρίξετε ελάχιστο αποξηραμένο τρίμμα περγαμόντο στο σιρόπι

Εκτέλεση: 

1. Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε.

2. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε τη μαγιά.

3. Προσθέτουμε τις πατάτες στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός.

4. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 2-3 περίπου σε ζεστό μέρος.

5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. 

7. Με το ένα χέρι παίρνουμε λίγο -λίγο τον χυλό, και με το άλλο χέρι τον "κόβουμε" με ένα μικρό κουταλάκι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Ενδιάμεσα βάζουμε το κουταλάκι σε νερό ώστε να γλιστράει στον χυλό. - Κατά το τηγάνισμα προσέχουμε να μην ρίχνουμε πολλούς κουκουμάδες κάθε φορά γιατί θα κρυώσει το λάδι.

8. Αφού πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα τους βγάζουμε και τους ρίχνουμε στο σιρόπι, τους γυρίζουμε με μια κουτάλα τρυπητή για λίγο και τους βγάζουμε.

Οι λάτρεις της σοκολάτας σερβίρετε τους λουκουμάδες με σος σοκολάτα μόλις του; βγάλετε από το λάδι. Επίσης, μπορείτε να τους απολαύσετε με μέλι της μέλισσας ή/και έψημα.

Η συνταγή ανήκει στην κ, Αιμιλία Περικεττάλλα.
Καλή επιτυχία!


Επιστροφή
στην αρχή