Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα συνεχίσουμε προσπάθειες για επιστροφή των «8»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε και το δίκαιο καλής γειτονίας η απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

Δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε και το δίκαιο καλής γειτονίας η απελευθέρωση προδοτών που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στην ανακοίνωση του το Τουρκικό Υπουργείο εξωτερικών προσθέτει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για επιστροφή τους και εκδίκασή τους στη χώρα.

 Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι “Είχαμε δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση για πολλές φορές της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου αφήνοντας τον ένα ελεύθερο και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονόπλευρες αποφάσεις”.  Προσθέτει ότι “παρόλα αυτά η Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι άφησε ελεύθερους και τους άλλους εφτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων ως διοικητική απόφαση που αφορά την διαδικασία σύλληψής τους”. Σύμφωνα με τον Χαμί Ακσόι  “αυτή την εξέλιξη οι πραξικοπηματίες μπορούν να να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει γίνει η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες”. 

“Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε με επιμονή την αποφασιστικότητά μας για επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόι.


Επιστροφή
στην αρχή