Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρεβλωμένες οι αναφορές Med7 για το Κυπριακό
Διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις αναφορές στη διακήρυξη της συνόδου των χωρών του Νότου (Med7) για το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι αντανακλούν αποκλειστικά θέσεις της Ε/κ πλευρά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ “η έβδομη παράγραφος της κοινής διακήρυξης που υιοθετήθηκε κατά την 4η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της ΕΕ. (Med7), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 10 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Μάλτας και της ε/κ διοίκησης, περιέχει διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές δηλώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό”. Προσθέτει ότι οι τοποθετήσεις αυτές υιοθετούν τη θέση της Ε/κ πλευράς , η οποία ήταν και η κύρια αιτία της αποτυχίας της διαδικασίας για το Κυπριακό, που ξεκίνησε στο νησί το 2008 και τελείωσε το 2017 με την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το Κυπριακό χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκφράσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η ε/κ πλευρά εκμεταλλεύεται την ένταξη της στην ΕΕ στις προσπάθειές της για μη λύση.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι “το γεγονός ότι επιτράπηκε σε μια διακήρυξη της Med7 στην οποία συμμετέχουν αρκετές προηγμένες χώρες της ΕΕ να συμπεριληφθούν τέτοιες εκφράσεις οι οποίες μόνο αμερόληπτες δεν είναι και αντανακλούν αποκλειστικά τη θέση των Ε/Κ , δεν συμβάλλει θετικά στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό ζήτημα».
Πολίτης News
Σκοπός της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» είναι η σφαιρική και αμερόληπτη ενημέρωση των αναγνωστών της για όλα τα σημαντικά γεγονότα, τις νέες ιδέες και τα διεθνή ρεύματα, που μπορεί να επηρεάσουν τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο. Υπηρετούμε αυτόν το σκοπό προσηλωμένοι στις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας, της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας.
στην αρχή