Τουρκία: Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της γερμανική εφημερίδα Die Welt

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Υπό κράτηση τέθηκε ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδα Die Welt στην Τουρκία με την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Υπό κράτηση τέθηκε από την τουρκική αστυνομία ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδα Die Welt στην Τουρκία με την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση προσωπικών δεδομένων και προπαγάνδα, γνωστοποίησε η συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

Ο Γερμανοτούρκος δημοσιογράφος, ηλικίας 43 ετών, αναζητείτο από την αστυνομία εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μηνύματα αυτά αποκαλύπτουν τις πολιτικές πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σε πολλά ΜΜΕ και την στρατηγική χειραγώγησης της κοινής γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Γιουτζέλ προσήλθε την Τρίτη στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στα ερωτήματα των ερευνητών» γράφει η εφημερίδα στο ιστότοπό της.

«Οι αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση (προσωπικών) δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τη Die Welt, άλλοι έξι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με αυτήν την υπόθεση έχουν συλληφθεί, τρεις εξ αυτών παραμένουν υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά δυτικά της Λέσβου

Πολίτης News, 21:19 (τελευταία ενημέρωση 21:19)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον ισχυρότερο στρατό στην ιστορία των ΗΠΑ θέλει να φτιάξει ο Τράμπ

Πολίτης News, 20:50 (τελευταία ενημέρωση 20:50)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία με ΗΠΑ για πρόσβαση σε δεδομένα υπόπτων για σοβαρά εγκλήματα

Πολίτης News, 20:20 (τελευταία ενημέρωση 20:20)

Επιστροφή
στην αρχή