Τώρα πια, μόνο οι πραγματικά ηλίθιοι συγχωρούνται

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοφασιστική εγκληματική συμμορία και το «ΕΛΑΜ» το εδώ γραφείο της, Το να ξαφνιάζονται κάποιοι ακόμα, ομολογώ πως με ξεπερνά!

Προσωπικά με ξεπερνά που ξαφνιάζονται, λέει, τόσοι. Και τόσα χρόνια μετά. Και το πόσο ξαφνιάζονται, έτσι; Αυτό και εάν. Είναι στην τραγικότητα του όλου καταντήματος το μόνο –κάπως– κωμικό στοιχείο.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική νεοφασιστική συμμορία. Ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιος δωσίλογου των ναζί στην κατοχή, είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα το 1978 αλλά αντί να περάσει τα 5 έως 12 χρόνια που πέρασαν εκείνοι στο κελί, καταδικάστηκε σε 13 μόνο μήνες φυλάκιση αφού, στη δεύτερη κατάθεσή του, είχε καταδώσει τους οκτώ συνεργούς του.

Ήταν ταλέντο… οικογενειακό!

Όταν αποφυλακίστηκε, ασχολήθηκε με την έκδοση του νεοφασιστικού εντύπου Χρυσή Αυγή αλλά και με την… «ποίηση», αντικείμενο της οποίας ήταν πολύ συχνά ο Εωσφόρος. Τα «σκοτεινά» του «ποιήματα» υπάρχουν σήμερα δημοσιευμένα.

Εντάχθηκε στο κόμμα των νοσταλγών της επταετίας ΕΠΕΝ και διετέλεσε γ.γ. της νεολαίας του, θέση για την οποία κρίθηκε ακατάλληλος και από την οποία παύθηκε με απόφαση του κατάδικου δικτάτορα Παπαδόπουλου! Και τότε ίδρυσε και την οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια ξεκάθαρα νεοναζιστική οργάνωση, μέχρι που μασκαρεύτηκε με ελληνικά τάχα και χριστιανικά ιδεώδη.

Σε συγκέντρωση της εγκληματικής του συμμορίας εμφανίζεται να δηλώνει πράγματα όπως, λ.χ., το θαυμάσιο εκείνο «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ‘45», των ναζί δηλαδή.

Σε άλλο δε υλικό το οποίο βρέθηκε και κατατέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της δίκης της συμμορίας της Χρυσής Αυγής δηλώνει: «Είμαστε φασίστες, είμαστε νεοναζί, είμαστε ρατσιστές, δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία. Θέλουμε να την καταλύσουμε».

Το τελευταίο στη διάρκεια ορκωμοσίας μελών της συμμορίας, όπου δηλώνεται ότι θα κρεμάσουν αριστερούς και δεξιούς. Στα πλάνα, ο Μιχαλολιάκος και τα στελέχη του απευθύνουν ο ένας στον άλλον ναζιστικό χαιρετισμό.

Πρόσφατα εμφανίστηκε σε βίντεο να κάνει πλάκα με τη δολοφονία πάνω από 50.000 Ελλήνων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Εκτός από τον Χίτλερ, υμνεί την επταετία και τους χουντικούς ενώ έχει αναλάβει εκ μέρους της συμμορίας αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Χρυσή Αυγή παράρτημα της οποίας είναι το «ΕΛΑΜ» –το οποίο και ενεγράφη έτσι και όχι Χρυσή Αυγή Κύπρου όπως είχε ζητήσει ο διατελέσας μπράβος του Μιχαλολιάκου πρόεδρός του και η υπόλοιπη ηγεσία του, λόγω ένστασης του αρμόδιου εφόρου– βαρύνεται με εκατοντάδες επιθέσεις και άλλες παράνομες και ενίοτε εγκληματικές ενέργειες.

Είναι μια βίαιη νεοφασιστική συμμορία την οποία ουδείς νοήμων άνθρωπος στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ως κάτι άλλο και η οποία, στην κατηγορία αυτή, των στοιχειωδώς νοημόνων και… άνω, δεν ξαφνιάζει όταν βουλευτής της, επί του προκειμένου ένα πατρόνι με το όνομα Μπαρμπαρούσης, ζητά από τον στρατό να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό.

Ούτε βεβαίως ξαφνιάστηκε κανείς, όταν τα υπόλοιπα υπόδικα φασιστοειδή περιττώματα από κάτω τον χειροκρότησαν αλλά λίγο αργότερα, με τον σάλο που ξέσπασε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της συμμορίας δήλωσε ότι κανείς τους δεν άκουσε τι είχε πει και το κόμμα τον έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας που χειροκροτούσε την έκκλησή του για πραξικόπημα.

Στην Κύπρο, τα κόμματα μιλούν με τους εδώ εκπροσώπους αυτής της συμμορίας, όπως με όλους τους άλλους. Και συναγελάζονται μαζί τους. Ο πρόεδρος της Βουλής προκάλεσε επεισόδιο προσκαλώντας τους νεοναζί ευρωβουλευτές σε γεύμα – παρά τις υποδείξεις των άλλων κομμάτων εδώ και στην Αθήνα ότι υπάρχει απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να μην συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπου παρίστανται…

… ενώ η αρχηγός του πάλαι ποτέ κόμματος του προέδρου της Βουλής, ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους πήγε στο φαΐ παρά την απουσία ΟΛΩΝ των άλλων ευρωβουλευτών της Ελλάδας και της Κύπρου και δήλωσε με θράσος ότι ο «φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις».

Παράλληλα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα εδώ μέλη της συμμορίας σε lifestyle ρεπορτάζ.

Ίσως για αυτό να ξαφνιάζονται κάποιοι περισσότερο εδώ. Αλλά δεν θα έπρεπε. Διότι όλοι ξέραμε και ξέρουμε τι είναι αυτά τα ανθρωπόμορφα. Όλοι ξέρουμε τι επιδιώκουν. Και όσοι πια καμώνονται πως δεν ξέρουν, είτε είναι τόσο εφιαλτικά αδιάβαστοι, είτε είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν

Είτε γιατί κατά βάθος συμφωνούν, είτε γιατί δεν θέλουν να πάρουν θέση και κάνουν τους χαζούς.

Με την αρρώστια να εξαπλώνεται και εδώ, μόνο οι ηλίθιοι πραγματικά συγχωρούνται. Άλλος κανείς.

Και οι (τόσο) ηλίθιοι είναι ελάχιστοι. Οι άλλοι είναι απλά συνένοχοι.

Υστερόγραφο: Στη φωτογραφία, ο Μπαρμπαρούσης ποζάρει με το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά. Ενωρίτερα, είχε ισχυριστεί πως δεν τον γνώριζε καν... Ο αρχηγός της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, μπράβος του οποίου είχε διατελέσει και ο Πρόεδρος του εδώ γραφείου της, του «ΕΛΑΜ», είχε αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» -όπως την αποκάλεσε- για το έγκλημα αυτό. 


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το βελόνι και η τρύπα του (Της Κάτιας Σάββα)

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 11:18 (τελευταία ενημέρωση 11:18)

ΑΠΟΨΗ

O Λιλλήκας, ο χωρισμός και όσα πρέπει να μάθει ο τόπος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 10:05 (τελευταία ενημέρωση 10:05)

ΑΠΟΨΗ

Από τις μεγάλες αγάπες γεννιούνται τα μεγάλα μίση

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 19.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή