Τώρα ναι, πετάει η ομάδα! Πετάει και η πατρίς!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Η φωτογραφία; Α, είναι παγίδα. Την έβαλα για να κρατήσω busy τους... σωτήρες του «πολιτισμού και ηθών». Tους λαϊκούς τουλάχιστον. Για να μην βρίζουν.

Short and sweet και με διαφορετικά θέμα, να το πάμε νομίζω σήμερα. Short, σίγουρα, τουλάχιστον. Και τα πολλά θέματα επίσης!

Η φωτογραφία είναι παγίδα. Το έκανα για να κρατήσω τους προστάτες του «πολιτισμού και των ηθών της Σωτήρας» (σ.σ. τους λαϊκούς τουλάχιστον) busy για να μην μπαίνουν στο ίντερνετ να βρίζουν και να μου... εύχονται διάφορα ως καλοί χριστιανοί που είναι. Για το θέμα θα σας εξηγήσω και πιο κάτω.

Σε άλλα πρώτα. Την ώρα που ο Ερντογάν μιλούσε προκλητικά για «ευαίσθητα σημεία» (όχι επικαιροποίηση) της Συνθήκης της Λωζάνης, τη συνθήκη με την οποία η Τουρκία παραιτήθηκε και από κάθε δικαίωμα στην Κύπρο, στην ίδια τη ρατσιστική Μεγαλόνησο, ο Γιώργος Περδίκης ομολογούσε σε στελέχη του κόμματός του: «Δεν το κρύβουμε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μας η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου» (!...).

Είναι αυτό που λέμε, κυρίως πρέπει να εμπνέει ο υποψήφιος! Ειδικά σε σχέση με τις αερολογίες της Νέας Στρατηγικής για την αντιμετώπιση, λέει, και της τουρκικής προκλητικότητας. Εξ ου και η εμπιστοσύνη του Γιώρκου στον αρχηγό. Πετάει η ομάδα!

Δεν ξέρω εάν τις προσέξατε αλλά, οι αφίσες του μοναδικού υποψηφίου έβερ που δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για τους υποστηρικτές του (!) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προεκλογικού παραμυθιάσματος. Ο υποψήφιος, ο οποίος προσπάθησε να τουμπάρει το ΓΕΣΥ προτείνοντας «μίνι ασφαλιστικό», μετά που τα είπε με τις ασφαλιστικές εταιρείες, υπόσχεται λ.χ. τώρα, «δημιουργία νοσοκομείου για παιδιά και έφηβους».

Με τι λεφτά, χωρίς ΓΕΣΥ και με το Μακάρειο να είναι υπάρχει μια χαρά (σ.σ. αν και αυτός δεν ξέρει από δημόσια νοσοκομεία, εδώ για μια επέμβαση ρουτίνας πήγε στο Λονδίνο, θυμάστε) είναι ένα μυστήριο. Όμως αυτό, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο τι ακολούθησε…

Υπόσχεται τώρα, σε άλλη αφίσα, «Κέντρα εξυπηρέτησης του Πολίτη για θέματα υγείας»(!). Νέα ΚΕΠ δηλαδή, μόνο για θέματα υγείας. Όταν αρρωσταίνεις και είναι σε ώρες γραφείου, αντί να πας στον γιατρό θα πηγαίνεις εκεί, να τους λες το πρόβλημά σου. Νέα ΚΕΠ. Λεφτά υπάρχουν.

Εάν είσαι δυσκοίλιος, λ.χ., θα σε βλέπει η κυρία Μαρούλλα στο Γραφείο 3, η οποία θα σου λέει πως πρέπει να πας στο γιατρό. Ή σε κάποια… ασφαλιστική ενδεχομένως. Και θα σου φτιάχνει και ένα ωραιότατο τσάι που κάνει η συμπεθερά της.

Ο μοναδικός υποψηφίος έβερ που δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για τους υποστηρικτές του, είναι αδίστακτος. Αλλά νομίζω εκτίθεται περισσότερο όσο περνά ο καιρός. Είπαμε Νικόλα μου, το ψέμα είναι η πρώτη σου φύση, ούτε καν η δεύτερη, αλλά, δεν γίνεται τόσο ξεκούτσουλλα, μάνα μου.

Άλλο θέμα: Υποθετικό το σενάριο, αλλά διαβάζοντας όλα τα κηρύγματα (μίσους ειδικά, μιλάμε για χριστιανούς Ταλιμπάν άλλωστε) που δέχθηκα από διάφορους ομοφοβικούς και άλλους ρατσιστικούς κλάδους από τη Σωτήρα, και όχι μόνο, για την αρθρογραφία μου τις τελευταίες μέρες, διερωτήθηκα το εξής: Εάν το έργο έδειχνε γυναίκες να φιλιούνται, θα υπήρχε άραγε θέμα προσβολής «του πολιτισμού και των ηθών της Σωτήρας» και «κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων»;

Φυσικά και θα υπήρχε, και τολμώ να πω μεγαλύτερος. Διότι θα πλακώνονταν μεταξύ τους οι Σωτηρκώτες για το ποιος θα έπιανε πρώτος εισιτήριο! Και θα ζητούσαν έξτρα παραστάσεις... Έχουν και ο «πολιτισμός και τα ήθη της Σωτήρας» τις αδυναμίες τους... μην νομίζετε!

Ένας δε από τους…πολιτισμένους και ηθικούς της Σωτήρας (σ.σ. διότι υπάρχουν και μια χαρά κανονικοί άνθρωποι εκεί) είδα προχθές ότι έκανε ένα εκπληκτικό μάθημα σεξουαλικής – ανατομικής (Σωτηρκάτικης) ηθικής στα social media, γράφοντας ότι το στόμα είναι για αυτό, το άλλο σημείο της ανατομίας για την ανάγκη μας κ.λπ… IQ Κολοκασιού.

Ήταν εκπληκτικός! Δεν του έτυχε ούτε ζήσει… προκαταρκτικά φαίνεται, ούτε τίποτα. Μόνο εκεί για την αναπαραγωγή. Μόνο που… και το χέρι για άλλες χρήσεις είναι επισήμως, έτσι; Αυτό είμαι σίγουρος ότι το δοκίμασε. Και πολύ. Αλλιώς δεν θα τον... καθόριζε και εκείνον και τους όμοιούς του!

Και τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κύριο Κωστάκη μας, της Εισαγγελίας, όχι για τις απειλές του προκειμένου να φιμωθεί ο Τύπος και να μην βγουν κι άλλα για το μείζον σκάνδαλο που αποκαλύπτεται στην υπηρεσία του, αλλά για τη… λαμπρά νίκη που κατήγαγε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Χάνοντας πανηγυρικά και παρακολουθώντας την ταφόπλακα να πέφτει στην προσπάθεια να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής. Και μάλιστα, είχε και το…θάρρος ο κ. Κωστάκης να μας πει πως δεν καταλαβαίνει τον θόρυβο (σ.σ. η μόνιμή του ατάκα όταν δεν έχει τι να πει) και δεν νομίζει, λέει, να επηρεαστούν άλλες υποθέσεις…εκτός και εάν, τεθεί το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή η σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν παράνομη.

Αυτό που αποδέχτηκε το δικαστήριο και το έκρινε ως λόγο αθώωσης των κατηγορουμένων, μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς. Αλλά να ανησυχεί, δεν ανησυχεί!

Τουλάχιστον δεν ζούμε πια με την απορία τι κάνει τόσα χρόνια με τις υποθέσεις που αφορούν την οικονομία. Βεβαίως το τι κάνει ακριβώς δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς μετά βεβαιότητας, είναι μυστήριο, όπως π.χ. και τι έκανε με την η καταγγελία της Accept για τον Αγριεπίσκοπο. Αλλά τουλάχιστον, τώρα ξέρουμε... πώς τα έχει κάνει με τις υποθέσεις για την οικονομία.

Και δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιήσω την έκφραση που το περιγράφει.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Κανένα παζάρι για την κάρτα

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Το μυστηριώδες πορτρέτο του Μεσσία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 17.11.2018

ΑΠΟΨΗ

Φραγμό στις καταστροφικές ιδέες του Προέδρου

Πολίτης News, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή