Το σενάριο που αποκλείει την Αργεντινή λόγω καρτών!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Η αλμπισελέστε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και απόψε η παρέα του Μέσι θα επιχειρήσει να αποφύγει έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό

Η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει για την Αργεντινή, που στις 21:00 αντιμετωπίζει στην Αγία Πετρούπολη τη Νιγηρία, με στόχο να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να προκριθεί στη φάση των «16» του Μουντιάλ, αποφεύγοντας έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό.

Μετά την ισοπαλία (1-1) της πρεμιέρας με την Ισλανδία και τη συντριβή (3-0) από την Κροατία, η αλμπισελέστε βρίσκεται στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου και ο πρώιμος αποκλεισμός είναι πιθανός.

Για να προκριθεί η παρέα του Μέσι, θα πρέπει αφενός να νικήσει τη Νιγηρία και αφετέρου η Ισλανδία να μη νικήσει την Κροατία, ενώ αν νικήσουν και οι δύο, θα πρέπει η Αργεντινή να επικρατήσει με δύο γκολ περισσότερα απ' όσα θα νικήσουν οι Ισλανδοί τους Κροάτες.

Οι ενδεκάδες στο Νιγηρία - Αργεντινή («λίφτινγκ» από Σαμπάολι)

Υπάρχει, παρ' όλα αυτά, το ενδεχόμενο η Αργεντινή και η Ισλανδία να ισοβαθμήσουν σε όλα τα κύρια κριτήρια, έτσι η πρόκριση να κριθεί από το Fair Play, δηλαδή τις κάρτες, ή ακόμη κι από κλήρωση!

Ως γνωστόν, τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο χωρών είναι: διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, fair play και... κλήρωση.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να γίνει για να προκύψει το «τρελό» σενάριο για Αργεντινή και Ισλανδία...

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Κροατία 6 (5-0)
2. Νιγηρία 3 (2-2)
3. Ισλανδία 1 (1-3)
4. Αργεντινή 1 (1-4)

Καταρχάς, για να ισοβαθμήσουν Αργεντινή και Ισλανδία στη δεύτερη θέση θα πρέπει η Αργεντινή να νικήσει τη Νιγηρία και η Ισλανδία την Κροατία.

Για να έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων, θα πρέπει η Αργεντινή να νικήσει τη Νιγηρία με ένα γκολ περισσότερο από όσα θα νικήσει η Ισλανδία την Κροατία.

Για να έχουν και την ίδια επίθεση, θα πρέπει να σκοράρουν τον ίδιο αριθμό γκολ, άρα σε συνάρτηση με την προηγούμενη προϋπόθεση, θα πρέπει π.χ. η Αργεντινή να νικήσει 2-0 και η Ισλανδία 2-1, ή η Αργεντινή να νικήσει 3-1 και η Ισλανδία 3-2.

Αν λοιπόν συμβούν όλα τα πιο πάνω και νοουμένου πως ο μεταξύ τους αγώνας στην πρεμιέρα έληξε ισόπαλος (1-1), τότε η πρόκριση θα κριθεί από το Fair Play, δηλαδή τις κάρτες! Εδώ η Ισλανδία έχει μεγάλο προβάδισμα καθώς δεν έχει δεχθεί ούτε μία, ενώ η Αργεντινή έχει δεχθεί τρεις κίτρινες κάρτες.

Αν, παρ' όλα αυτά, Αργεντινή και Ισλανδία ισοβαθμήσουν σε όλα τα κριτήρια και η Ισλανδία δεχθεί τρεις περισσότερες κίτρινες κάρτες από την Αργεντινή και «ισοβαθμήσουν» και στο Fair Play, τότε η πρόκριση θα αποφασιστεί μέσω κλήρωσης!


Επιστροφή
στην αρχή