Το πλάνο της Ινδίας για 50 μετάλλια το... 2024!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΡΙΟ 2016
H κυβέρνηση της Ινδίας προωθεί μια στρατηγική, με κύριο στόχο την κατάκτηση 50 μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024...

Μετά από την απογοητευτική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η κυβέρνηση της Ινδίας προωθεί στρατηγική, με στόχο την κατάκτηση 50 μεταλλίων στους Αγώνες του 2024. Η Ινδία έστειλε πάνω από 120 αθλητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την ελπίδα να υπερβεί τα έξι μετάλλια που κέρδισε στο Λονδίνο το 2012, αλλά επέστρεψε με ένα ασημένιο στο μπάντμιντον και ένα χάλκινο στην πάλη.

Όμως τώρα φαίνεται ότι δημιουργείται ένα σχέδιο για να βοηθήσει στην αύξηση των μεταλλίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιεραρχώντας δέκα αθλήματα. Το σχέδιο έχει επίσης στρατηγική την ανεύρεση ταλέντων από αγροτικές περιοχές που είχαν υπανάπτυκτες αθλητικές υποδομές.

«Οι προσπάθειες πρέπει να αναληφθούν σε κάθε επίπεδο, από την οικογένεια και τις κοινότητες στα σχολεία, τις περιφερειακές ακαδημίες, και σε εθνικό επίπεδο,» αναφέρει η έκθεση με τίτλο «Ας παίξουμε». «Θα πρέπει να στοχεύσουμε στη ριζική αύξηση του επιπέδου των αθλητικών δραστηριοτήτων, συμπληρώνοντας τα κενά στο σύστημα παρακολούθησης για όποιες ελλείψεις υπάρχουν».

Συνέστησε επίσης την ανάγκη για εκτεταμένες στρατηγικές μάρκετινγκ, και πρότεινε τη συνεργασία με την ινδική Premier League κρίκετ για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της θεαματικότητας. Οι μεσοπρόθεσμές και μακροπρόθεσμες συστάσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός σχολικού προγράμματος σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, με στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών να επικεντρωθούν σε ένα εξειδικευμένο άθλημα.

Το σχέδιο, το οποίο είναι ανοιχτό για δημόσια διαβούλευση, υποστηρίζει, επίσης, την πρόσληψη προπονητών παγκόσμιας κλάσης και βελτίωση αθλητικών υποδομών μέσω συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νοκ άουτ με ΑΕΚ και Πανιώνιο ο Εμποκού

Πολίτης Sports, 22.05.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με... εκατό στον τελικό ο Παναθηναϊκός, διέλυσε την ΑΕΚ

Πολίτης Sports, 22.05.2017

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλλωνας: Ανέβασαν ρυθμούς, παραμένουν όμως αμφίβολοι

Πολίτης Sports, 22.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή